Kezdőoldal » Állatok » Állatvédelem » Ebben az esetben bizonyítható...

Ebben az esetben bizonyítható a kutya tulajdonjoga?

Figyelt kérdés
Elveszett a kutyám. Állítólag valaki befogadta, de amennyit tudok az illető körülményeiről, egyáltalán nincs jó helyen nála a kutya, ezért vissza akarom kapni. Utcáról befogott kutya volt, az eredeti gazdája sosem került elő, így nincs róla szerződésem. A kérdésem az lenne, hogy a nevemre regisztrált chip elég-e ahhoz, hogy adott esetben (mármint ha az, akinél van, nem hajlandó visszaadni) hivatalos úton szerezzem vissza?
2014. febr. 28. 07:36
1 2
 11/17 Hilda-1 válasza:
100%
Micsoda borzalmas dolgok mennek egyes helyeken...Szégyelljék el magukat!Az ilyen egyesület...Őrület!
2014. márc. 3. 18:58
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
Mi történt azóta?
2014. márc. 4. 09:52
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Én épp most nézem a fb adatlapján Kripli Kisasszonynak, ahogy látom sikerült vissza kapni a kutyust! :) Képek alapján hasonlít a Red dog c. filmen lévő kutyusra :)
2014. márc. 5. 21:11
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Visszakaptad a kutyát, vagy sikerült megtudnod, hogy jó helyen van-e?
2014. márc. 21. 08:21
 15/17 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

A kutyust végül visszaszereztem :) Mivel a kedves egyesület véletlenül sem volt hajlandó segíteni semmiben, fogtam magam, és csak úgy kimentem Algyőre, hogy megkeressem. A helyiek útbaigazításaival sikerült megtalálnom. Egyáltalán nem volt jó helyen (mikor megpillantottam, épp egy bokor alatt aludt összegömbölyödve), sovány volt, brutálisan bolhás és elhanyagolt :( Úgyhogy természetesen elhoztam magammal. Az egyesület szerint most persze még én vagyok a szemét, amiért elvettem a kutyát egy szegény szerencsétlen hajléktalantól... Azt nem fogják fel, hogy a kutyatartás nemcsak annyiból áll, hogy néha dob neki valami szemetet a kukából, hanem vannak kötelező oltások, külső-belső parazitamentesítés, minőségi élelem, stb... Ez számukra a jelek szerint teljesen ismeretlen. :S

De minden jó, ha a jó a vége, Csipet immár nálam van, azóta megtanult pórázon is sétálni, szobatiszta, kutyákkal, cicákkal jól kijön. Már csak az idegenektől fél, de tőlük nagyon, idővel viszont tuti ez is elmúlik majd. :)

2014. márc. 21. 14:54
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
Jaj, nagyon örülök neki! Ezek szerint az egyesülettől akár éhen is halhatott volna a kutyus, borzasztó. Az ilyenek csak rossz fényt vetnek a lelkiismeretes állatvédő szervezetekre is. De jó, hogy vannak még ilyen emberek, mint te is, és nem hagytad annyiban. Azért remélem gondoskodsz róla, hogy elterjedjen a hírük, és ne nagyon bízzon rájuk kutyát más se.
2014. márc. 21. 15:14
 17/17 A kérdező kommentje:
Természetesen most, hogy mindkét általuk elkevert kutya biztonságban van, megírtam és közzétettem az egész történetet. Egyelőre csak fb-n ( [link] de keresek majd egy-két hírportált is. Épp tegnap egyeztettem egy áprilisban induló közérdekű magazinnal, ők is hajlandóak lesznek leközölni a történetet. Remélem, többet senkit nem tud majd átverni az a csaló egyesület.
2014. márc. 22. 07:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!