Miért veszik az emberek jelentéktelenebbnek egy rágcsáló, pl hörcsög elpusztítását, mint mondjuk egy kutya kínzását?
Emocionális okok miatt. Míg a kutya kölcsönösen szeret, a hörcsög csak eszik, és kínlódik a üveges börtönébe. Mondhatja bárki a hörcsögöket okosnak, de a mi szintünkhöz, vagy egy kutya/macska szintjéhez mérten, teljesen más a helyzet.
Soha nem láttam értelmet a hörcsög tartásnak. Aranyosak, cukik, és elveszik a pénzüket. Tetszik, nem tetszik, ez az igazság sajnos. Egy hörcsög nem tud kölcsönösen szeretni, bármennyire is szeretnénk. - Talán ez az indok az, ami reális magyarázatot ad arra, hogy mit nem hat meg egy hörcsög elpusztulása egy egész családot ...
Ez nehéz kérdés. Egy kis hörcsögöt, rágcsálót értelmetlenül megkínozni/elpusztítani nagyon kegyetlen dolog.
Ugyanakkor egészen más, ha pl. az egerek elszaporodnak a házban...
A kutyák esetében valószínűleg azt is figyelembe veszik, hogy a kutya már nagyon intelligens állat, nagyon fejlett idegrendszerrel, érzésekkel, kötődéssel.
Elég szomorú, hogy különbséget tesznek az emberek állat és állat között. Ilyen pl a malac. Van, aki megzabálja, van, aki háziállatként tartja...
Nekem volt hörcsögöm és simán rácáfolok arra, amit írtatok, hogy nem mutatja ki a szeretetét. És játszani is lehet vele, a lakásban is szabadon lehet engedni, csak megfelelően kell vele foglalkozni. Volt olyan, mikor kivettem a hörimet és az ölemben aludt el és együtt aludtunk. És nem szaladt el, nem szökött meg. Hallgatott a nevére és igenis érezte, hogy szeretik és ő is adott szeretetet...
Van, aki emiatt engem klinikai esetnek gondol, de szíve joga, hiszen az is egy vélemény. Viszont az meg az én véleményem, hogy szerintem meg az a klinikai eset, aki azért engem bolondnak tart, mert a háziállatomat szeretem. És szerintem csak azért mondják ezt, mert sose érdemelnék ki azt, hogy egy höri tisztelje és szeresse őket, mert azért bizony meg kell dolgozni, hogy ne harapjon, ne fusson el stb...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!