A Beagle jó lenne szobakutyának?
minden 2. nap délutánján ráérek, szóval az idő nem probléma
azokon a napokon amikor meg nem vagyok otthon párom gondoskodna róla
mennyit igényel?
hát amennyiben tök süket vagy és a szomszédaid is ideális állat a szobába is
máskülönben lehet, hogy kissé zavarni fog a beagle azon tulajdonsága, hogy 5000000000000000000milliárd decibellel vonyít és ugat egész nap
remélem tudtam segíteni :-)
Semmikép se.
Az még kertet felássa.
Nekem beagle kutyám volt lakásban.
Imádni való kutya, de be kell vallanom, lakásba nem való.
Több okból is:
- hatalmas mozgásigénye van, lévén vadász kutya.
- állandó foglalkozást igényel, mivel okos kutya így mindig le kell foglalni valamivel. Ha unatkozni kezd, szétszedi pecek alatt a lakást. Én csak a postaládához mentem le ami kb: 4 perc, mire visszamentem, az összes cserepes virágom a földön, a zuhanyfüggönyöm leszakítva, a gyerekszoba kész káosz lett..
Otthon hagyni egyedül 5 percre sem lehet.
Makacs jószág, vagyis nagyon nehezen tanítható, nevelhető.
Ha van kedve szót fogad, ha nincs akkor egy egeret is hamarabb megtanítasz a "lábhoz" vezényszóra mint a beaglet. Nem buta, hanem csak makacs.. Én a virsli cselt alkalmaztam. Ha levittem sétáltatni, és elengedtem, csak virslivel tudtam visszacsalogatni.
-Bár az én kutyám nem volt ugatós, de sokat tudod sírni ha egyedül hagytuk.
Amire a legvégén jöttünk rá. Társaskutya, ha volt társa, sokkal nyugisabb, engedékenyebb lett.
Mi végül is odaajándékoztuk egy olyan ismerősünknek aki vidéken élt, hatalmas telekkel rendelkezett, és volt egy beagle kutyája. A 2 kutya nagyon jól elvannak egymással.
Nem vagyok beagle szakértő (csak gazdi voltam) de a tapasztalataim azt mondatják, hogy vadászkutya nem való lakásba ha nincs maximálisan foglalkozva vele. 2 dolgozó ember mellé nem való..
A Beagle vadászkutyának lett tenyésztve, származásából adódóan nem javallott, hogy szobában, vagy panelban tartsák. Ahogy a szomszédok sem, mert rendkívül hangos fajta, sokat ugat és vonyít, emellett nagyon sok mozgást igényel.
Bár az egyik felettem lakó fiatalember tart Beaglet, és kimondottan jól szigetelhették a szobát, vagy nevelhették a kutyát, mert nem hallom soha, hogy ugatna, vagy vonyítana. Szóval ez nevelés kérdése is, de ha tényleg kutyát akarsz szobába, keress más fajtát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!