Romániai kutyaügyek?
Figyelt kérdés
Mennyivel több kóbor kutya van Bukarestben, mint itt nálunk?
Most olvastam, hogy döntöttek a befogott kutyák 14 nap utáni altatásáról. Nem tudom, hogy ez bár radikális, de legalább hatékony megoldás, vagy egyszerűen kegyetlenség...
Amúgy sok hírt látok onnan, pl. múltkor láttam, hogy a panelok előtti kis zöldkerteket lekerítették, és a ház odafogadott pár kutyát és közösen gondozzák őket. De gondolom ilyenből jóval kevesebb van, mint ahány kóbor kutya... Lakik valaki ott, hogy pontosabbat mondjon?
2013. szept. 25. 17:58
1/4 Valletta válasza:
Körülbelül hatvanezer, szóval elképzelhetetlenül rossz a helyzet. Szerintem a legjobb megoldás az altatás - amennyiben tényleg elaltatják a kutyákat és nem máshogy végeznek velük, vagy egyáltalán sehogyan sem. Eddig nem volt engedélyezett az altatás, ami csak tetézte bajt, mert a kutyák évről évre többszöröződnek vagyis sokkal jobb, ha 50 ezer kutyát elaltatnak, mintha az az ötvenezer kutya egy év alatt 130 ezer utódot hoz létre és szenvednek az utcán - és ez csak Bukarest. Ez sajnos egy szükséges rossz, a vadakat is ki kell irtani, ha túlszaporodnak. Az én kutyám román gyepiről való, nagyon örülök, hogy kihoztam, mert biztos, hogy ott pusztult volna.
2/4 anonim válasza:
Az állatorvos nem altathat, csak 9reg vagy menthetetleül beteg állatot, ha egészségeset altat, szabálysértést követ el, ami az állásába kerülhet. Na most az emberek minden elképzelhető módon gyilkolják őket, felgyújtják, agyonütik, leszúrják, amit csak el tudsz képzelni. Ott ilyen, hogy altatás nincs. Már az embereknek fizetnek a befogott/megölt kutyák után, egy nő sétáltatta a kutyáját, és megölték a kutyust...borzalmas a helyzet..
3/4 Imola Ágnes válasza:
Soha semmilyen felmérés nem készült akóborkutyák számával kapcsolatosan, így attól függ a kóbor kutyák száma, hogy ki, hogyan akarja bemutatni a helyzetet. Az teljesen téves információ, hogy eddig tilos volt az altatás. A legtöbb polgármesteri hivatal rendelkezett olyan szerződéssel, ami a kóbor kutyák elaltatására vonatkozik, a sintérek erre hivatkoztak. Be lehetett perelni a polgármesteri hivatalt, de esélytelen velük szemben pert nyerni. Apropó altatás...az itt kissebb kutyáknál falhoz csapás, nagyobbaknál fejbeverés, mérgezés, akasztás. Nem tv-ből, sé nem a sajtóbol tudom, hanem azért mert dolgoztam állatvédelemben. Az altatás nem megoldás, mivel ma elaltatnak 100-at de ugyanakkor 100-at ki is dobnak , tehát a végtelenségig szaporodó kutyákat a végtelenségig mészárolhatnánk. A sajtó mindent megtesz annak érdekében, hogy félreinformálja az embereket. Fanatikus állatvédőkről beszélnek, akik az utcán hagyják a kutyákat, és nem hivatásos állatvédőkről, akik nem akarnak kutyákat az utcára, akik szerine a forrást kell megszüntetni vagyis a gazdás kutyákat regisztrálni, sterilizálni minden nem tenyészkutyát, és akkor lesz eredményünk is.
4/4 anonim válasza:
Eltelt azóta 10 év, hogy bevezették az ivartalanítós törvényt Romániában, ami miatt annyira nagy arccal érveltél itt 10 évvel ezelőtt drága Imola, és ugyanúgy hemzsegnek a kóbor kutyák nálatok, voltam előző év nyarán Romániában nyaralni. Úgyhogy erről ennyit. Nálunk meg mindenféle törvény nélkül is nyugati szinten van a menhelyes kutyák sorsa, nincs több mint nyugatabbra, nálatok meg továbbra is tele vannak a parkok a városokban önsétáltató kutyákkal, viccesek vagytok ti állatvédők amikor nagy arccal kitaláltok valamit hogy az tuti működni fog aztán semmi eredménye hosszútávon se... Nem hülyeségből gyűlölik az emberek az állatvédőket, itthon is, Romániában is, meg mindenhol a világban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!