Kezdőoldal » Állatok » Állatvédelem » Fiam elütött egy rókát, de az...

Fiam elütött egy rókát, de az életben maradt. Kicsit talán jobban van, de annyira nem, hogy ha kitennénk az erdőbe életben maradjon. Kit kell ilyenkor felhívni? Noé állatmenhely foglalkozik ilyesmivel?

Figyelt kérdés

2013. szept. 5. 09:10
1 2
 11/15 emir72 ***** válasza:
13%

10!

Jogilag: Minden vad állami tulajdon, a helyileg illetékes Vadásztársaság gyakorolja felettük a rendekezi jogot.

Nem vagyok vadász, de gyakorló állatvédőként sok vadászt ismerek (Pl. elkóborolt háziállatok felkutatásában nagyon sokszor segítettek már - ahányszor csak kértük). A vadászok nem a vérszomjuk kielégítése miatt lövöldöznek, vagy épp csapdáznak, hanem a vadak egészséges állományának fenntartása miatt!

Pár hete csapdáztunk be egy növendék rókát (egy lakásban tartott ragdoll kandúrt akartunk befogni, aki meglógott a kocsiból), és a hivatásos vadász elvitte a kisrókát pár megyével odébb mivel azon a területen "kicsi a rókapopuláció genetikai változatossága"!

2013. szept. 13. 12:38
 12/15 anonim ***** válasza:
21%
Na persze. Télen mázsaszám hordják ki a takarmányt a vadaknak, hogy ne csökkenjen a számuk, nyáron meg arra hivatkozva, hogy túlszaporodtak, kilövik őket. Kicsit sem álszent. Nekem felesleges magyarázkodnod. Ha szeretek valakit, akkor nem ölöm meg, és nem pózolok vigyorogva a még ki sem hűlt vérző hullája fölött képeken, hogy mutogassam. Ja, és nem próbálnám a népet hihető érvekkel hülyíteni, hogy minderre miért van szükség, holott valójában semmivel nem igazolható, mint puszta vérszomjjal.
2013. szept. 13. 13:11
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Ha sürgős orvosi beavatkozásra van szüksége az állatnak, akkor tuti nem a vadásztársaságot hívnám. Azzal csak megy az idő. Szerintem az élete megmentése felülír bármilyen szabályozást.

Ha már jól van, akkor informálódnék, hogy be kell-e jelentenem, vagy ilyesmi, de vadászoknak csak a legvégső esetben adnám.

2013. szept. 20. 11:52
 14/15 anonim ***** válasza:
27%
Na megjelentek a "sötét-zöldek" is.
2013. szept. 20. 14:56
 15/15 anonim ***** válasza:
84%
emir72: igen, a normális vadászok így viselkednek. Nekem is van vadászismerősöm, teljesen meg vagyok elégedve a vadászathoz való hozzáállásával és bizony mesélt horror sztorit. Mikor egy-egy terület erdésze kilóra eladja vadakat és mindent kiirtanak a kedves olasz és egyéb vadászok, mert lőnek mindenre, ami mozog.... és ebből van több.
2013. szept. 30. 13:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!