Fel lehet jelenteni olyan szomszédot, akinek a kutyái rendszeresen tépnek össze betévedő macskákat?
1. Nem lehet feljelenteni.
2. Lehet szabályozni, hogy hova mehet egy macska! Ha annyira fontos lett volna neked a macskád nem engednéd, hogy bármerre elkószáljon. Bármikor elütheti egy autó meg még ezer meg egy veszély leselkedhet rá.
3. Nem vadállatok! Ahogy már írták a legtöbb kutya ilyen! Védik a területüket. Az én nagytestű kutyám együtt szokott aludni a macskáinkkal, de nem bántja a tyúkjainkat és a kecskéinket se. Viszont az idegen macskákat széttépi. Nem örülök neki, de nem nagyon lehet kinevelni belőle ezt az ösztönt.
4. Ismerősöméknél nincs se kutya, se macska mégis tele van macska szarral az udvar meg a gyerek homokozója (most már leszokták takarni). Nem hibáztatom a macskákat, hisz ők nem tudhatják, hogy hova szrhatnak, csak az idióta embereket, akik miatt kb. 10 van minden háznál a faluban.
Én meg az ilyeneket mérgezném meg.:) Tudod ez a tetted ugyan az lenne mint a kutyáké, azzal a különbséggel, hogy te tudatosan csinálnád az állatok viszont ösztönösen.
Már többször írták, de akkor leírom még egyszer: a legtöbb KUTYA RÁTÁMAD/MEGÖLI A TERÜLETÉRE tévedő élőlényeket.
nem tudom, miért a kutya a hibás?
rá a legkönnyebb fogni
véletlenül sem a gondoskodó, szerető gazdi, aki olyan jószívű, hogy nem tartja fogságban a kismacskát és megengedi, hogy benézzen a szomszédba
jóhogy nem már azért feljelentjük a szomszédot mert szabadon vannak a kutyái az udvarában nem?
komolyan mondom az állatvédőknek semmi nem jó?
ha láncon van vagy boxban, akkor azért, ha meg szabadon van és megtép egy odatévedő kismacskát, akkor meg azért akarnának jelentgetni
amúgy a feljelentgetés mellett még a lepontozás megy nekik rohadt jól
kb 2 kérdéshez írtam le a véleményem és több mint 10%ot romlott az arányom
úgy látszik összekeverik a GYK-t a facebookal
itt a hasznos választ kell pontozni, nem azt, hogy mi tetszik és mi nem, dehát mit is várhatnék tőlük...
Sajnos #12-nek igaza van. A jelenlegi törvények szerint a gazdi felelőssége, hogy a saját portáján belül tartsa az állatait, a macskákat is. Lehet érzékelős, vizet spriccelő kütyükkel vagy cicabiztos kerítéssel ( [link]
A szomszédba és a kutyáiba jogilag nem tudsz belekötni - hacsak nem uszítja a kutyát a macskákra vagy rosszul tartja, bántalmazza őket -, ugyanis az ő portáján van az illető macska.
Évekig volt ugyanilyen problémánk (úgy oldódott meg, hogy a kutya súlyos beteg lett és el kellett altatni), de nemrég hasonló probléma miatt leveleztem az állatvédőkkel, úgyhogy naprakész vagyok :(
Nem az állatokat kell megmérgezni..
Úgy látom, nagyon tartotok a szomszédtól, ha képesek voltatok levágni a kakast, mert ő azt mondta.
Nyugodtan jelentsd fel. Menj be, és jelentsd fel.
Keresdmeg a jegyzőt, és ott is jelentsd!
Majd az álarcosok elbeszélgetnek vele..
A szomszed egy f***kalap, mivel nem is probalja lenevelni errol a kutyakat. Viszont teny, hogy sokat nem is lehet... Nekunk szerencsenk volt, macskaink is vannak, kutya is, amstaff, elotte roti. Mellette bull tipusu ideiglenesek, akik mind ugy kerultek hozzank, hogy mentek macskara. Sikerult lenevelni oket errol, de idegen macskat nem engedtek be, viszont nem is nyirtak ki oket. De nem mindig eleg a neveles :/
Esetleg erdemes a macskat ivartalanitani, akkor talan nem maszkal el annyira (meg nem szaporodnak osszevissza, szinten nem mellekes szempont!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!