Mit tegyek ha a német juhász kutyámnak eszi a fülét a légy?
Már próbáltuk a betadin kenőcsöt,nem használt,
próbáltuk hintő porral,az sem nagyon segített,
már csak a fele füle van meg :\
most próbáltuk az ampullákat,és nem nagyon használt,
nagyon szenved, kérlek írjatok sokat.
Előre is köszönöm mindenkinek!
Az én Rottveiler kutyámmal is ez volt. Elmentem az állat patikába és az ottani eladó (azt hiszem állatorvos is) ajánlott egy olyan gyógyszert amit a kutya nyakára kellet csepegtetni. A gyógyszer nevére sajnos nem emlékszem.
Ez egy kis tubusban lévő folyadék volt (a tubus kb. mint egy 50 ft-os érme méretű volt) Ezt a gyógyszert kell a kutya első lába és a feje közötti részre csepegtetni. (a tarkójától a mellső lábakig az egész tubust ki csepegtetni a szőrzet alatti bőrre ) Ezek a cseppek/gyógyszer mindenféle parazitát/élősködőt kiűz a kutya egész testéről és a hatása kb. fél év. Veszel a gyógyszertárba Betadin jódot és azzal bekened az egész fülét (a véres,sebes részt) és utánna sebb hintőporral jó vastagon behinted. Ezt csinálod kb. 3-4 napig,utána elég csak a hintőporozás kb. egy 10 nap. összesen kb. 10 nap az egész művelet. Nálam tökéletesen bevált a módszer. Következő nyáron újbol elkezdet sebesedni a füle és ették a legyek. Megint meg csináltam a fent leírtakat és a kutya meg gyógyult. Azóta többször nem fordult elő.
A cseppek/gyógyszer,hintőpor,jód, kb. 4500 - 5000 ft.-ba került.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!