Miért nem ivartalaníttatod a cicádat?
Nekem ezzel kapcsolatban az lenne a kérdésem, hogy miért csak azt hirdetik, hogy ivartalanítsd az állatodat, azt mért nem, hogy a kandúr macska ivartalanítása milyen kockázatokkal jár, és milyen óvintézkedések szükségesek ennek kivédésére? Anno ugyanis kiivartalanítattam a macskámat, de a doki és más sem jelezte, hogy vizelési, és veseproblémák léphetnek fel, 3 évig kezelték, spceiális étrend, mégis meg kellett műteni végül, amiből a leromlott vese állapota miatt nem ébredt fel.
És ezzel nem az ivartalanítás ellen vagyok, mert egyetértek vele, de több tájékoztatást kellene a gazdáknak nyújtani, nem csak azt, hogy ivartalaníttasák ki, mert az jó, és akkor nem szaporodnak tovább, meg nem lesznek betegek.
Az elsővel egyetértek.
Az én cicám is ivartalanítva lett pár hónapja és tegnap hoztuk vissza a dokitól mert húgyköve volt.
Na,akkor elárulom a nagy titkot.
Persze ezzel egyetlen állatorvos sem fog dicsekedni.
Az ivartalanítás utáni vese és viselési zavarok/problémák zömmel az állatorvos hibájából születnek.
Mégpedig azért,mert egy baromira egyszerű eljárást a műtét során nem alkalmaz,illetve a műtét után nem elég gondos.
A legtöbb ilyen betegség abból ered,hogy a jéghideg műtőasztalra teszik az állatot (kutya,macska,bármi) és ennek következtében lép fel a vesekárosodás.
Ennek baromi egyszerű a megelőzése,egy sima törülközőt kellene az állat elé tenni,majd a műtét után is jól bebugyolálni amíg ébredezik,majd a már TELJESEN ÉBER állatot visszaadni a gazdinak.
Az én dokinőm pont megörökölt egy vesebeteg kutyát,akit a "konkurens" doki jól elintézett.Mezei ivartalanítás közben veseelégtelensége lett.A veséi úgy tropára mentek,hogy még el is akarta altatni a kutyust,mondván "jobb lesz neki".
Hál' Isten a gazda áthozta hozzánk,és mára boldog 7 éves fájdalommentes kutyával él együtt.
Ez pedig egyértelműen a hideg asztal miatt volt...
Minden esetben KÉRDEZZETEK RÁ,hogy UGYE RAK ALÁ VALAMIT...Nyugodtan kukacoskodjatok,mert a TI állatotok,és nem utolsó sorban TI fizettek a szolgáltatásért.
Hát ha most egészséges a cicád,akkor nincs vesebaja.Nyugodtan ivartalaníttasd,csak érdeklődd meg,hogy ugye tesznek alá törcsit,meg betakargatják műtét után.Ha attól jobban megnyugszol,vigyél te valami takarót és add oda.
Én is vittem a kandúrom ivartalanítására és használta a doki,azt rakta alá.
Semmi baja nincs.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!