Miért ölik meg az állatokat, ha a törvényben benne van, hogy ne okozunk nekik szenvedést? És a törvény miért engedi a haszonállatok kinzását?
"Az állatnak tilos indokolatlan vagy elkerülhető fájdalmat, szenvedést vagy sérülést okozni, az állatot károsítani."
"Az állat életét elfogadható ok vagy körülmény nélkül kioltani nem szabad."
Nem értem hogy lehet különbséget tennei. A haszonállatokat meg lehet ölni, de egy macskát pl. nem. Egy libát lehet tömni, de más madaraknál tilttják az erőszakos etetést.
Ez így nem is állatvédelem.
Egyet értek veled. Egy tyúk semmivel sem ér kevesebbet, vagy semmivel sem érez kevesebb fájdalmat, mint egy védett madár. Ilyenek vagyunk, mi EMBEREK, szörnyű gyilkosok.
Bár, az állatok is megeszik egymást, ha így nézzük, akkor pedig a természet rendje, de én így is sajnálom az állatokat, nem lennék képes megölni egyet sem.
Jogos.
Egy nap majd az emberiség eljut arra a szellemi, intellektuális szintre, hogy az érző, szerető földlakókat nem öldökli le pusztán azért, hogy kulináris élvezeti igényeit kielégítse. Akkor majd úgy tekintenek a mai emberiségre, mint barbár őseikre.
Tanulmányozni valók: [link]
Vegán vagyok - Gary Francione
Köszönöm a linket. nagyon érdekesek. Én nem eszem húst de tejterméket még igen és tojást. De abba akarom hagyni, egyre kevesebbet eszem ilyeneket.
Az idegesít hogy sokan azt mondják, a haszonállatok azért vannak hogy megegyük őket. Itt a gyakori kérdéseken is sokan. Mintha nem élnének úgy mondják. Nagyon sajnálom az állatokat.
a hangsúly az INDOKOLATLAN fájdalomokozáson van. a macskát is meg lehet ölni, amennyiben az állatorvos fájdalommentesen elaltatja.
a haszonállatok - tetszik vagy sem - azért vannak, hogy élelmet termeljenek, akár húst, akár tejet, tojást, vagy egyéb termékeket. az ő életminőségük is jó kell, hogy legyen ahhoz, hogy termelni tudjanak (hisz szaporodni, gyarapodni csak úgy tud, ha jól érzi magát), de törvényben is meghatározzák, hogy pontosan milyen körülmények között kell tartani őket.
Hol kínozzák a haszonállatokat? Ha a macskát vagy kutyát azért nevelsz, hogy később megegyed, az nem állatkínzás, akkor, ha a "levágása" előtt még külön nem szadizod. Ez vonatkozik a többi állatra is. Minden tiszteletem a vegáknak, de belegondoltak abba, hogy a növény is érző élőlény? Most ne beszéljünk az elmebeteg kinzokról, akik élvezik, ha valamit kínozhatnak, élve boncolják a kutyát vagy macskát, kitépik a földből és felszeletelik a répát.
A haszonállatok: Szeret a tyúk másik 10000 társával egy "ketrecben" full (olinkluziv) ellátással naponta 2 tojást tojni? A versenyló a hátán egy 40kg hapival rohangálni nap-mint-nap? Szereti a macska vagy a kutya ivartalanítva a nyolcadik emeleten bezárva élni? Ezekre ki add választ? Az ember eldöntötte a saját ízlése szerint, hogy ez jó, az meg nem. Más társadalmakban meg lehet a fordítottja igaz. A földön 6milliárd ember él, ezek enni szeretnének, az ellátásuk csak ipari méretű állat és növénytermesztéssel oldható meg. Ezért nem igen megoldható amit az EU kitalált, "játszóház" a disznónak meg a csirkének. A vágóhidakon 100millio számra vágják az állatokat, ott a kínzásra idő sincsen. Ha valakinek az is kínzás, hogy levágják a csirkét, ássa be magát derékig a földbe a napon és asszimiláljon.
Én is eszek húst, a kutya is eszik húst, a macskám is, az oroszlánok is. Nem fogja nekik senki sem megtiltani. Ha vegetáriánusnak akarod nevelni az amúgy húst fogyasztó házikedvencedet az szerintem állatkínzás. Ez egy annyira természetes dolog... Nem vetlek meg titeket, ez az ember saját döntése. Én próbálok becsomagolt(nem szeretem ha a hús nagyon hasonlít az élő állathoz...), de farmról venni.
Nézd, a tyúkokat az ember a világ kezdete óta arra tenyészti, táplálja, neveli és nemesíti hogy megegye. Ha a tyúkot te elnevezed, sétáltatod és neveled akkor ne edd meg. Szeresd és vigyázz rá :) de tényleg, nem viccből^^ de ha te a tyúkot megakarod enni akkor is biztosíts neki egy helyet ahova behúzódhat esőben, vagy aludni,finom, bőséges táplálékot és nagy területet, emellett társaságot. Nézd, a tyúk így tök boldog lesz és ha belegondolsz: Nekik nincsenek céljaik vagy döntéseik, nem ragaszkodnak szeretettel társaikhoz csak ösztönből utódaikhoz.
A kutyát és a macskát teljesen másképpen kezelik, nem véletlenül. Ők társas lények, ragaszkodnak az emberhez és nehezen élnek meg nélkülünk. Ráadásul a haszonállatok ha belegondolsz alaposan nem is lennének képesek megélni maguktól a vadonban :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!