A haszonállatok érzik, amikor le fogják vágni őket?
én nem tudnám levágni... ha lennének haszonállataim megvárnám amíg megöregszenek :-((
vagy legalább jól éljenek előtte, "szabadon" mint pl németországban csak úgy kicsapják a rétre a teheneket. szegénykék.
elhiszem ez a normális, le kell vágni, hogy megegyük de jó lenne ha humánusabban csinálnák, ne úgy hogy lássa az állat hogy az előtte levőt levágták.
és gyorsan!!! hogy ne szenvedjen
Igen, a vágóhídon szállítószalagot tervezett apukám és egyszer vele mentem sajnos, azokat a halálsikolyokat sohasem felejtem el.
Évekig nem bírtam húst enni, és most is csak azért fogyasztok, hogy egészséges maradjak, de a csirkénél nem jutottam tovább!
Mióta csirkékkel foglalkozom, rájöttem, hogy van egyféle sajátos viselkedésük, amibe idővel az embert is bevonják..
Azonkívül elég aktívan kommunikálnak egymással, mindenre megvan a maguk jelzése, legyen az egy felettük repülő madár, vagy éppen az ha zavarja őt egy másik csirke hangoskodása. (csitítás)
Ezenkívül én úgy látom náluk is létezik a falkaelv, és van rangsor a falkában.
Nyilván érzik és tudják ha le fogják őket vágni, illetve megértik ha látják a dolgot.
Csirkét kíméletesen levágni nem lehet, akárki akármit is mond.
Én egyszer próbáltam eddig egy beteg jószággal amelyik túlságosan sok sódert és homokot evett be és gyakorlatilag megszorult benne amitől megállt az emésztése..
Nem nyakmetszét alkalmaztam, hanem egy az egybe lecsaptam a fejét egy bárddal, mert azt gondoltam megszünik az érzékelés ha a gerinc elveszíti a kapcsolatot az aggyal..
Vagy egy percig még pislogott és tátogott a lecsapott fej miközben a test menekülni próbált, és az érintéseimre, szorításomra hevesebben reagált.
Azóta inkább eladom őket..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!