Kezdőoldal » Állatok » Állatvédelem » Tényleg annak számít?

Tényleg annak számít?

Figyelt kérdés
Nemrég jött velem szembe egy régebbi gyakoris kérdés, amiben az illető csonkításnak nevezi az ivartalanítást és az altatást pedig gyilkosságnak. Teljesen ki volt kelve magából, amikor a hozzászolások nem értettek vele egyett. Szerintem kamu volt a kérdés, csak azért, hogy felingerelje a kutyás embereket. De elgondolkodtam, hogy tényleg léteznek a mai világban is ilyen emberek akik ezeket valják?

aug. 15. 21:47
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
56%

Az elsöben nincs igaza, a másodikban igen.

Az ivartalanítás szükséges, hogy ne legyen felesleges szaporulat. Ha nem hentes csinálja, mint régen amikor a felcserek herélték a kutyát, akkor fájdalommentes is, és kiegyensúlyozottabb lesz.

A halált ne szépítsük már. Alvásból felébredünk. A halálból nem.

Az alvás, vagy narkózis elöidézése az altatás.

A halál elöidézése megölés, leölés, ahogy tetszik, de nem altatás, ugyanis nem ébred fel többet. Ha nagyon szépen akarjuk mondani, akkor is eutenázia.

Ez csak a sokgyengejellemü embernek jó, hogy nyugtassa magát, föleg olyankor, amikor a kutya még élni szeretne, de már magasak lennének költségek, és olcsóbb az eutenázia.

Szerintem az esetek túlnyomó részeben egyébként is erröl van szó. Drága lenne a diszpláziamütét? "Altassuk" el, jobb lesz neki (de föképp a pénztárcánknak).

aug. 15. 21:55
 2/11 anonim ***** válasza:
77%
Nem csonkítás, felelős állattartás. De egyesek kb állatkínzásnak fogják fel. Ivartalanításnak is egészségügyi oka van, rák stb elkerülése, mégis olyanokkal jönnek néha, hogy elveszíti a férfiasságát a kutya. Meg hogy mennyivel jobb, ha a kutya 5 napig nagy fájdalmak közt vegetál, mint az, hogy szépen elalszik, mikor már nincs remény, hogy felépüljön... Amíg az ember nem tapasztalja meg, nincs daganatos vagy vegetáló kutyája, nem gondol bele igazán.
aug. 15. 22:02
 3/11 anonim ***** válasza:
53%
Az ivartalanítás nem csonkítás, azonban figyelni kell a körülményekre. A mi állatorvosunk pl. azt mondta, hogy jobb a kutyának, ha szül egyet és aztán ivartalanítjuk. Az altatást pedig nem viccből csinálják, annak nyilván megvan az oka. Például, ha egy kutyát elütnek és márcsak szenved, akkor nem hagyják, hogy két óráig még nyüszítsen.
aug. 15. 22:18
 4/11 anonim ***** válasza:
74%

"Az altatást pedig nem viccből csinálják, annak nyilván megvan az oka."

Jobb esetben. Nem egyet hallottam már, hogy "megunták", "sokat csavarog", "semmirevaló". Egynél ott is voltam, mivel nem az enyém volt, nem tehettem semmit. Öreg volt, megunták, jött a doki, még altatót sem adott, hanem bordák közt a tüdöbeszúrta, mert szerinte úgyis szenved, de akkor legalább rövid ideig.

aug. 15. 22:23
 5/11 anonim ***** válasza:
85%

Az ivartalanítás nem csonkintás, néha elengedhetetlen és betegségeket is megelőzhet. Akár milyen meglepőnéhány ember is csinálja ezt amikor már annyi gyereke van amennyit akar.

Eutanázia sem gyolkosság ha már úgy se épülhet fel a kutya. A leghumánosabb megoldás és legszebb, csak elalszik és vége.

Viszont ha nincs indok vagy csak a hely miatt kell megölni az felér egy öléssel

aug. 15. 22:44
 6/11 anonim ***** válasza:
63%
A világ fejlődik, az állattartás is javul valamelyest. Már nem kertidísz a kutya, hanem családtag. Aki leragad a múltban, nem érdekli a kutya élete, sorsa, az nyilván elutasítja ezeket a dolgokat, pedig pont nem az állatkínzás velük a cél, hanem az ellentéte. Állatkínzás az volt, mikor nagyanyáink idejében vízbe folytották a felesleges szaporulatot, a nem hasznos/beteg kutyákat meg lelövették vadásszal.
aug. 15. 23:32
 7/11 anonim válasza:
Én az 1.sel értek egyet teljes mértékben ugyan ez a véleményem
aug. 16. 13:03
 8/11 anonim ***** válasza:
11%
DE, csonkítás az ivartalanítás. Nem is csinálják ok nélkül nálunk fejlettebb országokban. Mivel nálunk balkáni gondolkodás és felelőtlen állattartás van, jobb a nem tenyésztésre szánt állatok ivartalaníttatása. Ezen még elgondolkodni sem képes sok állampolgár, mert nem is akar felelősen vigyázni az állataira, túl kényelmes hozzá. Az sem igaz, hogy kevésbé lesz beteg az ivartalanított állat. Sokkal több betegség alakulhat ki az ivartalanítás után, mint anélkül.
aug. 16. 13:07
 9/11 anonim ***** válasza:
68%
Szintén 8-as vagyok. Az altatás alatt az eutanáziát érted, gondolom. Egészséges állatot egy állatorvosnak tilos elaltatni. Viszont, ha gyógyíthatatlan beteg és csak a szenvedéseit hosszabbítanánk meg méregdrága kezelés mellett, akkor inkább el kell engednünk.
aug. 16. 13:11
 10/11 anonim ***** válasza:
Az ivartalanitás csonkolás, de szükséges rossz.
aug. 17. 20:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!