Nagyon aktuális cikk, mit gondoltok róla? Magatokra ismertek benne? Mit gondoltok a túltolt állatvédelemről?
Aki nem képes venni a fáradtságot a végigolvasásra, az arra se vegye a fáradtságot, hogy válaszoljon!
"Miközben törvényt hozunk arról, hogy a saját gyermekét bárki büntetlenül megölheti, a kutyájába viszont bele sem rúghat, ne csodálkozzunk, ha összekeverednek az értékek."
Ez szerintem mindent elmond a cikk írójáról... Ugyanitt tudom ajánlani, hogy olvassa el a BTK 208-as paragrafusát.
Azt meg pláne nem értem, hogy neki miért fáj az, ha egy számára full idegen szereti a kutyáját.
"Nem én szólok bele az ő életükbe, hanem ők akarnak nyakamra telepedni az állatkájuk imádatával, mármint egyesek, na jó, a nagy többség."
Ők sem szólnak bele a te életedbe. Nem hiszem, hogy túl sok kutyaimádó vagy macskaimádó vagy bárki ilyesmi volt VALAHA a történelem során, aki odament emberekhez, "figyelj már, vegyél már te is kutyát és hagyd, hogy nyalogassa a szádat és hadd aludjon már az ágyadban és tologassad már babakocsiban". Ők élik az életüket. Ha zavar, hogy ilyen posztokat látsz, akkor tiltás, törlés (vagy követés leállítása, ha kevésbé akarsz drasztikus lenni). Az, hogy léteznek ilyen emberek, és téged ez zavar, akkor magadban keresd meg, hogy miért vagy erre ilyen érzékeny.
Az állattartókat, állatvédőkat, állatbarátokat nem zavarja, hogy te nem akarsz kutyát babakocsiban tologatni. Az zavarja őket, hogy ugyan nem kötelező állatot tartani, mégis sokan önként vállalják és aztán nem hajlandóak az állatról megfelelően gondoskodni. Pl befogadja/megveszi a kutyát, de nem ivartalanítja, "mer' az állatkínzás", vagy "azs én gutyám bódog a pennys legolcsóbb táppal is".
"ogy ő a kutyáját többre tartja, az jó, az fogadjuk el, felpontozzák, de ha én azt írom, hogy egy fehér ember életét többre tartom, mint száz feketéét, akkor én rasszista vagyok, utolsó rohadék, meg még kitudja milyen kitalált jelzőket aggatnának rám ezért."
Ez nagyon érdekes egyébként, ugyanis eddig te arról beszéltél, hogy az állatok értéke nem egyezik az emberekével, de most te hoztál egy analógiát a kutya és az ember életének összevetésével :)
Egyébként ez ismét csak csúsztás. A 7es válaszban egy prioritás van "ÉN kutyám" vs "TE gyereked". Logikaileg ez lehetne "ÉN gyerekem" vs "TE kutyád" is. Szóval nem azt mondja, hogy a kutyák általánosságban értékesebbek, hanem hogy a saját kutyáját kimenteni a másik gyereke helyett. Ahogy pl az égő házból, ha választhatsz, hogy a szomszéd gyerekét mented ki vagy a sajátodat, szerintem evidens, hogy melyik lenne, annak ellenére, hogy ilyen szembeállítást nem szeretünk csinálni...
Neked is megvan a jogod ahhoz, hogy egy égő épületből inkább a fehéret hozd ki, ne a feketét. Vagy hogy párkapcsolatot fehérek között keress, ne feketék között. De hogy pl az ellenszenved mennyire indokolt reálisan, az már megkérdőjelezhető, mert a rasszizmussal a legnagyobb gond ott van, hogy a rasszisták jó nagy része (főleg Magyarország tekintetében) még csak nem is találkozik aktívan feketékkel, tehát nincs miből reálisan következtetést levonnia, másrészt a lényege az általánosítás. A rasszunk tudományos szempontból nem határoz meg minket, mint embereket. A származásunk, olyan téren, hogy a családunk, a kultúránk, már jobban meghatároz, de az sem kőbevésett.
Meg van a tapasztalati rasszizmus is, de az is beleesik az általánosítás csapdájába. Bevallom, én a kínaiakat utálom. Nem személy szerint mindet, de éltem olyan helyen, ami nem Ázsia volt, és rengeteg volt a kínai, és borzasztó tapasztalataim voltak velük. De itt is valójában nem a kínai származású embereket utálom, hanem a kínai kultúrkörből jövő embereket. Ahol finganak, büfögnek az asztalnál melletted az étteremben, ahol a hónaljszőrét húzgálja ki csipesszel MELLETTED A BUSZMEGÁLLÓBAN...
"csak nem itthon és a nyugati világba kéne születésszabályozás és népességcsökkentés, hanem az afrikai országokba főként."
Valójában a legnagyobb túlnépesedés Indiában és Kínában van, nem az afrikai országokban, de nyilván ott sem nagyon szuper a helyzet. De az igazság az, hogy maga a Föld van túlnépesedve, és ebben benne vagyunk mi, magyarok is, Európa úgy általánosságban meg mindenki. Az ideálisnak kalkulált össznépesség 1,5-2 milliárd ember, jelenleg 8 milliárdan vagyunk. Mint emberi faj vagyunk túl sokan.
Sajnos végigolvastam.
Mintha egy hisztis kamasz írta volna. Kb az a színvonal hogy kitaláltak maguknak egy problémát hogy aztán felháborodhassanak rajta.
(Amúgy személyiségi jogokról se hallott a szerző, legalábbis valami érthetetlen okból rácsodálkozik, hogy elhunyt/eltűnt emberek arcát miért nem posztolgatják a hatóságok….)
“Visszatérve az állatokra, igen, az ember értékesebb számomra, mint az állat. “
Rendicsek, minden jogos megvan hozzá. És?
“Eltudnád azt képzelni, hogy pl. egy oroszlán ne zabáljon meg egy embert a kölykei megmentése érdekében?”
Az oroszlán megzabálja a saját kölykeit ha épp úgy adódik. Biztos hogy róluk akarsz példát venni?
“ Nem én szólok bele az ő életükbe, hanem ők akarnak nyakamra telepedni az állatkájuk imádatával”
Kifejtenéd? Miben nyilvánul meg hogy a “nyakadra telepednek”?
Kedves 12.-es!
Erre a válaszra elfelejtettem írni, most pótolom: ""Élő példának ott van, hogy a harmadik országbeli invazív népeket tömegesen importálják a saját országukba. Még egy növénynek is van annyi esze, hogy mondjuk rátelepedik a levéltetű, akkor megpróbál védekezni ellene."
Mint például Magyarország, aki az olcsó, elmaradott országból jövő munkaerőt hozza nagy számban? Kínaiakat, koreaiakat, filippíneket... Ez inkább gazdasági probléma egyébként, túl sok köze a témához ennek sincs."
Aki nem egy idióta, az tudja, hogy Orbán sosem képviselte a magyarok érdekeit, sőt, én egy aljas hungarofób gyilkosnak tartom. Nem az a fajta gyilkos, mint a nagy nyugatiak, hogy direktbe irtják a sajátjukat, hanem inkább az a sunyi, képmutató, aki félelemből, haszonszerzésből, önérdekből megalkuvóan félrenéz. Tenni nem tesz semmit. Az a nagy álmagyarság, amit annyira sokszor képvisel, és ami kultúrát, akiket tisztel, na erről csak annyit, hogyha ezek a múltbéli igazi magyarok visszajönnének, akkor ez az elnyomó liberális diktatúra másnap börtönbe csukná őket.
"Az, hogy léteznek ilyen emberek, és téged ez zavar, akkor magadban keresd meg, hogy miért vagy erre ilyen érzékeny."
Nem az zavar, hogy ők ilyenek. Addig a pontig nem zavar, amíg nekem hátrányom nincs belőle. Pl. kamaszkoromban pénzért sétáltattam egy kutyát, és igencsak irritált, hogy állandóan az egekbe magasztalta. Hogy ő éppen most milyen kajákat főzött neki (egy étkezésére többet költött, mint amit én 1 óra sétáltatásért kaptam). Állandóan az az érzésem volt, hogy a kutyáját próbálja fölém helyezni. Tőlem szeretgetheti a kutyáját, lehet a saját életénél is fontosabb, csak ezt ne próbálja meg rám erőltetni, meg ne előttem művelje. Biztosan kifogtok találni olyan dolgokat, hogy ez az én hibám, nekem van kisebbségi komplexusom, stb., de a valóságban megtörtént, hogy sétáltam a kutyájával, aztán egy másik nekirontott, mert olyan volt a kapu, ami befelé nyílott, kifelé nem. Szóval megharapta a kutyáját, az ő kutyája is pont akkor vette ezt észre, mint én. Na ez volt az utolsó sétáltatás. A férje átvette a kutyát, másnap a nő hív telefonon, fenyegetőzik, hogy menjek el, mert beszéde van velem. Nem akartam elmenni, de elkezdett fenyegetni egy kamaszt, hogy de akkor is menjek el, mert rám hívja a rendőrséget. Olyanokat mondott nekem, hogy én gyáván elfutottam, nem védtem meg az ő kutyáját. Hát ebből nem az áradt, hogy én akár meg is dögölhetek, engem harapjon meg inkább a másik kutya, mert az övé sokkal fontosabb, mint én? És ezt komolyan el is várta volna.
Szóval ilyen dolgokról van szó. Nem pedig olyanokról, hogy ülök a padon, és odajönnek hozzám a kutyások, hogy figyelj már, egy kutya sokkal fontosabb az embernél, szeresd jobban a kutyákat. Szerintetek nekem nem volt kutyám, és nem vagyok állatbarát? Csak az olyan betegagyúakból van elegem, aki az állatkákat istenként tiszteli. Az állatvédőket amúgy utálom. A legtöbbjük állatvédelme embergyűlöletből fakad. És nekem is volt személyes tapasztalatom velük. Egyszer találtam kis sünöket a kertben, én meg magamhoz vettem őket. Nem ettek, egyre rosszabbul voltak, és felvettem a kapcsolatot sünimentőkkel, vagy tudom is én mi volt a nevük. Érdemi választ nem adtak, csak annyit, hogy írjam le a címet, és eljönnek értük. Akivel beszéltem, a nagy sünmentővel, a világ legjobb emberével, attól a nőszemélytől meg is dögölhetett volna az összes kis süni. Annyi képesség nem volt benne, hogy leírja mit tegyek velük. Csak azt hajtogatta, hogy én ehhez nem értek, meg bízzam rájuk. Végül valahogy találtam egy olyan embert, aki elmondta, hogy a hasukat kell megmasszírozni nedves ujjal, mert az beindítja az emésztésüket. Felneveltem őket, és kicsit nagyobb korukban leléptek. Kicsivel később találtam nagyon fiatal sünöket, én meg voltam olyan hülye, hogy ezzel a rohadékkal megint felvettem a kapcsolatot, pedig ha egy kis eszem lett volna, a legelső pofátlan reakciója után letiltottam volna, de én voltam egy barom. Írtam neki, hogy megint találtam nagyon kicsiket, persze a reakció az volt, hogy azonnal írjam le a címemet, és eljönnek érte. Később kimentem megnézni a sünöket, hát az egyik eltűnt, a másik halott volt, és valami meg is rágcsálta. Amikor ezt leírtam neki, akkor megfenyegetett, hogy feljelent a rendőrségen állatkínzásért, és biztosan én öltem meg.
15.: Abban nyilvánul meg a nyakamra telepedés, hogy pl. van egy szép új autód, és másnap reggel egy macska fekszik rajta, összejárkálja. Nem tartja őket otthonn, odaszarnak a kertedbe, tönkreteszik a virágaidat, beviszik a mocskot, és persze nem bánthatod a kis cukit, mert ők érinthetetlen szentségek. De a kutyásokkal is az van, hogy mindent összeszaratnak, szabadon engedik a neveletlen kutyájukat, rád támadnak, te pedig kussoljál, tűrjél, és ha megmered őket rúgni, akkor persze bocsánatkérés helyett egyből neked esik a gazda. Nagyon sok olyan kutyást látok, akin látszik, hogy legszívesebben felrúgna, hogy pofával előre beleessél a pocsolyába. Inkább ezt választaná, ha tehetné, minthogy az ő üngyi-büngyi -valójában utálatos, rosszindulatú dög- angyalka kutyájának vizes legyen a kis tappancskája.
“Abban nyilvánul meg a nyakamra telepedés, hogy pl. van egy szép új autód, és másnap reggel egy macska fekszik rajta, összejárkálja. Nem tartja őket otthonn, odaszarnak a kertedbe, tönkreteszik a virágaidat, beviszik a mocskot, és persze nem bánthatod a kis cukit, mert ők érinthetetlen szentségek.”
A probléma valós és tényleg zavaró, ezzel a résszel egyetértek. De általában pont nem azok cseszik ki a kertbe a macskát akik fontosabbnak tartják az embernél, hanem akik úgy vannak vele hogy “fogyóeszköz”. Ez felelőtlen állattartás, pont az ellentéte annak ami a cikkben van.
“De a kutyásokkal is az van, hogy mindent összeszaratnak, szabadon engedik a neveletlen kutyájukat, rád támadnak, te pedig kussoljál, tűrjél, és ha megmered őket rúgni, akkor persze bocsánatkérés helyett egyből neked esik a gazda. Nagyon sok olyan kutyást látok, akin látszik, hogy legszívesebben felrúgna, hogy pofával előre beleessél a pocsolyába. Inkább ezt választaná, ha tehetné, minthogy az ő üngyi-büngyi -valójában utálatos, rosszindulatú dög- angyalka kutyájának vizes legyen a kis tappancskája.”
Itt is abban igazad van, hogy sajnos sokan nem nevelik meg a kutyájukat. (Amúgy “szaratni” nem kell, csinálja az magától, ezzel nem lehet mit tenni. Csak illene összeszedni.)
Azt viszont nem tudom honnan szeded, hogy köteles lenne bárki tűrni a kutyatámadást..
17.: "Azt viszont nem tudom honnan szeded, hogy köteles lenne bárki tűrni a kutyatámadást.."
Hát pl. tapasztalatból. Sétáltam az erdőben, aztán egy kiskutya folyamatosan ugat, vicsorog, a gazdája meg csak kedvesen szólongatja, eredménytelenül. Én nem fogok lemenni az útról, kikerülni őket a dzsumbujban a kutyájuk miatt, szóval tovább mentem, és amikor a kutya már nagyon közel volt, akkor meglendítettem egy kicsit jobban a lábamat. Erre a kutya gazdája, aki ismerősöm, elkezd pampogni, hogy szerinte nem jó ötlet a kutyát rugdosni, és miért nem tudok még köszönni sem. Hát nem úgy történt az eset, hogy odamentem az ő kis ártatlan kutyájához, és egy jó nagyot belerúgtam, hanem az a pofátlan vakarcs jött oda a fogait mutogatni. Meg sem nyikkant egyébként, nem is fájt neki, csak helyretette. A kutya hasznára vált, csakúgy mint egy jó időben kiosztott, nevelő célzatú pofon, szóval inkább hálásnak kellett volna lennie a gazdinak. Tele van ilyenekkel már minden. Nem tudom, hogy te hogy nem futsz össze ezekkel.
Amiről te írsz, az nem kutyatámadás. (Igen, bunkóság hagyni hogy a kutya ezt csinálja. De akkor se támadás)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!