Kezdőoldal » Állatok » Állatvédelem » Az ilyen eseteket az állatvédő...

Az ilyen eseteket az állatvédők nem látják meg?

Figyelt kérdés

Több kutyát láttam már, amelyik (gondolom, korából adódóan) egy, de akár mind a négy lábára sántított. Van amelyik csak erősen sántított, de láttam már, amikor a kutya csak vonszolta magát.

Ezekről az állatokról lerí, hogy kegyetlenül szenvednek. Tudom - nem akarja a gazdája elaltatni őt, hiszen már családtagának tekintik, viszont minden további nélkül eltűri a kedvenc állata szenvedéseit.

#elítélem #helyben hagyom #nem érdekel a téma
2023. dec. 10. 13:04
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
60%

Pont az állatvédők azok, akik nem fognak egy kutyát lealtatni azért, mert már nem tud futkározni és egy normális orvos sem fog elaltatni egy kutyát azért, mert sántít.

Szerintem ilyenkor meg kell próbálni mindent, hogy egy jobb állapotba hozzák a kutyát (sokszor elég egy izületvédő, rendszeres fizió), de sántikálva is lehet boldog életet élni. Értem, hogy neked más a véleményed, jogod is van hozzá, sajnálom, hogy neked is vannak fájdalmaid, de rengeteg ember él nagyobb problémákkal, akik élni akarnak és képesek megtalálni az életben a szépséget. (amúgy meg te is az életet választottad...)

Azok a gazdák, akik kutyáit példának hoztad, inkább nemtörődömségből hagyják szenvedni az állatot, mert ha valódi szeretet lenne bennük a kutya felé, akkor nem csapnák ki ilyen állapotban az udvarra, hanem maguk mellett tartanák és mikor kint vannak, különböző eszközökkel támogatnák a mozgását.

Azt meg csak ismételni tudom, hogy az állatvédők civilek, nem rendelkeznek plusz jogkörökkel, kevesen vannak, végesek az erőforrásaik, ezért nem tudnak mindenkin segíteni. Másra mutogatni persze mindig könnyű.

2023. dec. 11. 09:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!