Megijeszteni poénból egy állatot szerinted vicces, vagy elítélendő?
20: Nyilván ebben igazad van, de jobb, ha állatot sem. Ez olyan felnőttek körében, akik ismerik egymást, megfelelő helyen és időben, adott helyzetben jó poén lehet, de felnőttek körében sem mindig van helye. (Sőt,...)
Állatoknál viszont nettó, azaz színtiszta szemétség szerintem (annál is inkább, mivel az állatoknak a hangyától a majomig bezárólag nincs humorérzékük).
Egyébként csak megjegyzem, hogy embereknél is tanult dolog, és fejleszthető is a humor, kultúrától, közösségtől, szocializációtól, neveltetéstől is függ, kinek milyen.
Állatok megijesztésénél amúgy szerintem a meglepődés és a trauma határvonalánál húzódik, meddig lehet elmenni. A saját kedvencét meg felelős gazdi ismeri, hogy vele mit lehet megtenni. A felelőtleneknél meg más téren is vannak gondok.
#18:
A macska nem azért ijesztget, hogy te beszarjál, te okostojás, ő nincs tisztában a humor fogalmával, ha nem tudnád.
#25:
Az állat hogyan nevet a tréfán, amikor nem is tudja azt felfogni/értelmezni, te nagyon ostoba?!
Nekem ugyan nincsenek állataim, de ez szerintem sem csak egy ártatlan tréfa. Gondolom (nagyon) az sem szeret megijedni, aki ilyeneket ír. Tehát ez csak a "gazdi" számára szórakozás az állat kárára. A macska pedig szerintem nem megijeszt, hanem játékból megtámad, nem az a célja, hogy te megijedj, csak a játék maga, tehát erre sem lehet hivatkozni. Azt is elítélem, aki pár like kedvéért tesz bármi "vicceset" az állattal, ami neki fárasztó, zavaró, vagy kellemetlen.
Köszönöm az eddigi válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!