Kezdőoldal » Állatok » Állatvédelem » Talált kutyán hogy lehet...

Talált kutyán hogy lehet segíteni, ha nincs felszerelés, jármű és idő?

Figyelt kérdés

Ma a környékbeli facebook csoportban posztolták napközben, hogy kóborol egy kutyus a vonatállomás környékén, forgalmas helyen.

A sztori vége az lett hogy senki nem fogta be, elütve találták meg órákkal később.

Ezen a ponton kitört a háború és a mocskolódás, hogy vér tapad azok kezéhez akik nem segítettek rajta.

Én nem jártam a környéken de már gondolkoztam ezen, hogy ilyen helyzetben mit kellene tenni?

Nem volt nyakörve se. Most ha én a reggeli vonattal megyek időre munkába, és látok egy gazdátlan kutyát akkor hogyan és hova kellene vinnem? Olyan városban ahol nem vagyok ismerős, mert csak átutazóban vagyok?

Már volt hogy autóval a saját településünkön találtunk kutyust a főút mellett kóborolni, egyből megfogtuk, a kocsiban elfért, tudtuk hol olvasnak chipet, nem is siettünk sehova úgyhogy kiderítettük hol lakik és hazavittük. De nem mindig opció ez.

Vagy volt hogy munkába menet az állomásra sétàlva láttam egy cicát az út mellett, sérült volt a lába de amint meglátott rettegve elrohant, be valakinek a kertjébe. Azóta is furdal hogy mi lehet vele, de nem tudom mit kellett volna tennem, munka helyett bemászni másvalaki kertjébe, majd kézben elvinni egy rettegő idegen macskát a dokihoz a szomszéd településre? (Gyalog, mert a buszra nem vihetem fel hordozó nélkül, olyanunk meg nincs)

Mit gondoltok erről? Ilyen helyzetekben mekkora felelőssége van azoknak akik arra jàrnak? Mi az ami elvárható segítség? Hogy lehetne segíteni?

2023. okt. 19. 15:29
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:

Igen, én is úgy érzem ha posztolja valaki az máris segítség, de tegnap már kb halálosan fenyegették páran azt, aki posztolt a kutyáról mert nem segített neki. (Ezért is itt kérdezek, kommentben nem mertem mert nekem is a halálomat kívánnák)

Amúgy nagyon egyetértek, felelősen kéne tartani az állatokat. :(

??

2023. okt. 20. 17:04
 12/12 anonim ***** válasza:
64%

Ha van időm és úgy ítélem meg, hogy nem leszek megharapva vagy hasonló, akkor igyekszem segíteni, eddig kétszer jött össze valóban, a többi esetben nem tudtam megfogni a kutyát/macskát. Törvény ellenes dolgot (pl más telkére bemászás) én nem fogok csinálni.

Szerintem ha mindenki vagy csak az emberek fele, negyede így állna hozzá, az ilyen esetek zöme happy end lenne.

A menhelyeknek meg alapvetően nem feladatuk a gyepmesteri feladatok ellátása (tehát, hogy ugorjanak, ha hívod őket), azokért a kutyákért tartoznak kizárólag felelősséggel, akiket bevállaltak. Zömében civilek, teljesen ingyen, sokszor önköltségesen önkénteskednek ott, sok helyen meg nincs is ott mindig valaki, csak néhány óra alatt ellátják az állatokat és mennek a dolgukra.

2023. okt. 23. 00:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!