Az állatukkal szörnyen bánó emberek miért ragaszkodnak mégis hozzájuk mikor az állatvédők felajánlják, hogy elviszik?
#10 nem a puszilgatással van baj, sőt még az öltöztetéssel sem feltétlenül (sőt adott esetben az még indokolt is lehet). Ezek az insta-idióták ugyanúgy tárgyként tekintenek az állatukra, csak ők másra használják őket (like-gyűjtésre, netes tartalomgenerálásra, érzelmi életükben lévő űr kitöltésére stb). Mikor nézem ezeket a borzalmas videókat, amiket feltöltenek, hát, időnként iszonyatosan rezeg a léc, amikor a "hülyét csinálok a kutyámból" kategóriából szép csendesen átlépünk az "animal abuse" kategóriába.
Külön etikai kérdés a túltenyésztés, vagyis a direkt életképtelen, betegségekre hajlamos állatok kitenyésztése és tartása kedvtelésből, szórakozásból (légzési problémák, ízületi és mozgási problémák, stb).
Nem akarok nagyon elkanyarodni a kérdező által felvetett problémától, mert ez külön topikot érdemelne. De, habár a két jelenség nagyon más a felszínen, viszont a mélyben ugyanott gyökereznek: engem nem érdekelnek az állat igényei, szükségletei, csak azért tartom életben, hogy nekem valamilyen igényemet kielégítse.
Ha ezektől a tehetős idiótáktól elvennéd a pénzüket, és a nyomorban kéne élniük, teljesen ugyanott kötnénk ki, mint amit kérdező kiírt a kérdésében.
Ezek nyilvanvaloan mentalisan (pszichesen) komolyan beteg emberek.
Jobb esetben csak depisek, vagy egyszeruen targyke t tekintenek az allatokra es (mert a legtobb gazdalkodo nem ciroka marokazza a csirket vagy a tehenet se) el is hanyagolja oket. Az elhanyagolas, lustasag, lesz.aromsag jon a depibol, intelligenciahianybol.
Vannak akik alkoholistak, drogosok.
Vannak koztuk szadistak, skizofrenek, neurotikusak, demensek.
Olyan szinten erzelmo serultek is vannak koztuk, hogy nekik az allat a feszultseglevezezo, a legkisabb banthato, szadizhato, kinozhato leny. Valoszinu oket is erte trauma az eletben pl. elhanyagoltak oket a szuleik, vertek vagy szimplan ugyanazt a mintat masoljak.
Tehat nem egeszseges es nem is tajekozott emberek.
Es ezek miatt bannak ugy az allattal ahogy.
Ketto sajat eletbeli peldat tudok mondani: a tanyaszomszedunk gyerekkorunkban tartott az allatos udvaran egy kutyat. Lancon, egy betonhenger volt a haza, elotte kiszuperalt zomancos labosban etel es viz. Van hogy napokig nem kapott etelt. Mi imadtuk.a kutyakat es sajnaltuk es mondtuk de hat miert van mindig lancon. Megmondta a neni, hogy mert ne kergesse bent a tyukokat. Es hogy minek volt kutya? Arra a valasz: mert akkor nincs annyi goreny. Mondta menjunk simigassuk nyugodtan csak ne engedjuk el. Hat eleg bolond volt mar adsigra szegeny kutya, ugy ugatitt rank es tekerte fel porogve magat a lancra, higy talan ketszer ha meg mertuk simigatni. Azt lattuk, hogy a neni ha adott neki maradekot neha a disznok moslekat, akkor megimogatta, de ha ugralt a kutya csak rugott bele egyet. (A neni igy fwknottkent mar ertem egyszeruen csak buta volt, o ennyit tudott aakutyakrol jo ha van mert ugat ha valaki a kapunal megjelenik es kevesebb a goreny. enni kell neki adni es inni, de hogy ne menjen sehova lancra kell tenni, mert a kotelet egyebet elragja. ennyi).
Masik: nagybatyamnak volt egy madara valami ritkasag. Bezarta egy kalitkaba es azon kivul, hogy havonta kitakarototta meg ha eszrevette mar napok ota nincs ennivaloja aamadarnak. Soha nem foglalkozott vele. A madar buzlott a kalitkajaval egyutt ahanyszor meglatpgattuk. A bacsi depresszios volt. O maga is buzlott sokszor, mert furdeni se volt ereje elmenni. A madar is igy jart. En nagyon sajnaltam a madarat, egyszer felajanlottam elviszem egy madarasznak. Ezen kiakadt, lehordott mindenfele haszonlesonek, hogy biztos mar elore eladtam, hogy merek ilyet mondani. Utana soha nem.hoztam szoba. Az a madar is depresszios lett egy ido utan. Tehat en ezek utan csak ezt tudom elkepzelni, ha mas hasonlot tesz vagy csinal kutyaval, macskaval haszonalattal, hogy annak a fejeben van komoly zavar...amit pszichiaternek kell gyogyitani.
Sajnos ne csodálkozzunk hogy a mai világban csak egyre több ilyen ember lesz. Nézik a szemetebbnél szemetebb alja műsorokat, való világ, budapest éjjel nappal stb stb ha még vannak ezek egyáltalán.
Ha az ember magányos, és még tv-t is néz, és nincs az ilyen szennyesláda műsorok elől önmegtartóztatása sajnos könnyen fordulhat vele a világ.
Csak azt nem értem miért engedi a médiahatóság a szennyes műsorokat leadni?
Az embert eladják mint reklám bevétel nézőt sajnos ez a valóság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!