Ebben a 40 fokos melegben szegeny kikotott kutyak mennyire szenvedhetnek?
Biztosan nem jó nekik . Egyrészt korlátozott a mozgásuk, másrészt esélyük sincs elmenni olyan helyre, ahol esetleg jobb nekik. Ha kapnak gyakran friss vizet és esetleg vizes pokrocot, vagy bármit ami segít, azzal túlélnek, de így sem jó.
Egyébként #3 nem értek egyet… a noveremék egy keverék nemetjuhaszt fogadtak örökbe, és nagyon hiperaktív. Hiába lett ivartalanitva, megragta az autót, a kerítést, és ki is ugrik rajta. Hiába lett magasitva, drotozva. Egy ideig már nem tudtak mást, mint elektromos nyakorvet, de így is sokszor kiment, hiába az áram ( mintha nem is érezné ) és főleg az arra játszó/sétáló kisgyerekeket célozta meg. ( amúgy nem bánt, csak rad ugrik) . Szóval itt már nem maradt megoldás. Ha nem tudnak rá figyelni, meg kell kötni. Ez egyébként napi 3 óra maximum. És persze az okos szomszéd feljelentette őket :))) na most itt kérdés, mi legyen.. ez a kutya mindenhonnan is kiszabadul .. a saját házát is megette, szóval vannak ilyenek, és egyébként nem bánt ( kivéve a madarakat, azokat levadássza). Azóta meg egy kerítés lett felhuzva, de ha látogató jön, pl mi is múltkor, simán kiszalad . Fel óráig mentünk utána … úgyhogy vannak esetek, amikor indokolt, mások érdekében. De nyilván a folytonos láncon tartást én sem dijazom, es ha ilyet látok, volt már, hogy jelentettem . Szegény kutyus egy olajos hordót kapott, nyáron biztos nem célszerű, de télen sem, es láthatóan ott volt a szokásos helye… vidéken sajnos gyakori .
Annyira nem szenvedhetnek. Kb 5x vitettem el a szomszéd kutyákat a nébihhel, és mindig visszahozza 1 hét után nekik a gyepmester.
Nem értem miért. Oltva sincsenek, chipjük sincsen. Állítólag ezek kötelező dolgok. Mégis mintha minden rendben lenne, vissza kerülnek a "placcccra". Az üres, fa nélküli kertben 1,5 méteres láncra ki vannak kötve víz és étel nélkül. Egész nap ugatnak, nyüszítenek. Gödröt ásnak maguknak és abban fekszenek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!