Szerintetek javulni fog a kutyák helyzete?
Annyi mocskos ember van,akik bántsák,eszik,verekedtetik a kutyákat.Olyan sok az állatkínzó.Annyira rossz,hogy nem tudok semmit tenni hiába adakozzok amennyit tudok sok állatmenhelynek de ez nem elég.Nem lehet őket megállítani annyian vannak undorító.
A legtöbb állatkínzók azok a szegények.A gazdag emberek nem éheztetik a kutyáikat nem verik.Mindent a szegény emberek csinálnak.Nem kell őket sajnálni kurv*ra nem érdekel mi van velük.
Miért kell nekik kutya hannem tudják etetni és csak ütik (tisztelet a kivételnek).A gazdagokat se védem mert ők tehetnének többet az állatkért de nem ők okozták ezt és a legtöbbjüket nem is érdekli.
Remelém a jövőben javulni a fog a kutyák helyzete és csökkeni fog az állatkínzás jó lenne ha örökre megszűnne.
Szerintem nem. Az állattartási kultúrának kellene fejlődnie/kialakulnia.
És mindenkinek fel kellene fognia, hogy nem kötelező állatot tartani.
Nem, sot. Az inflacio miatt mar ennek a retegnek, akik kutyatartas szempontjabol a legproblemasabbak, szo szerint lassan moslekra se futja, nemhogy akkor a kutyakat etessek.
Igy csak egyre tobb kutya lesz kidobva.
Az ivartalanítás nem drága, csak előre kell gondolkodni. Ez egy előre tervezhető kiadás.
Aki azt nem tudja kifizetni, az egy váratlan állatorvosi kiadást sem tud kifizetni.
Nyilvan annak draga az ivartalanitas, aki amugy meg se engedhetne maganak a kutyatartast. De egyszeri koltseg, nehogy mar ne lehessen kifizetni. Az orvos se ingyen dolgozik, neki is vannak koltsegei, alkalmazottai, eszkozei, amikert fizetni kell, nem szeretetszolgalat, hogy szamara vesztesegesen olcson vegezze a munkajat 🤷♀️
Amugy meg ha ennyi se megy, mi van akkor, ha beteg a kutya? Vagy ugyeletre kell vinni, aminek az ara 2-3x annyi, mint a normal rendelesi ido?
Hat igen, ebbe sokan nem gondolnak bele.
Egyebkent nekem tudatosan van kistestu kutyam, pont anyagi megfontolasbol. Mert nyilvan pl ha csak a kajat nezzuk, nem mindegy, hogy 6 kilos vagy 50 kilos kutyad van. Igy is lehet gondolkozni.
Alapjáraton véve az a baj, hogy szaporítókkal még mindig tele vagyunk. Ebből akarnak meggazdagodni, kizsigerelik a kutyákat, aztán a kölyköket is bárkinek lepasszolják egy kis pénzért, aztán kitudja, hogy azokkal a kutyákkal is mi lesz a későbbiekben. A mi örökbefogadott kutyánk is, valahol Kelet-Magyarországon szedték össze fajtamentők, valószínűleg bántalmazva volt, illetve a lába is tartósan sérült. Valószínűleg ő is valamilyen szaporítótól került elő, kitudja. Nem jó helyen élt, az fix.
Az a baj, hogy túl könnyű kutyát szerezni a szaporítók miatt. Mivel úgy vélem, hogyha valaki ténylegesen kifizet pl. 200-300 ezret egy tenyésztőtől való kutyáért, akkor valószínűleg nem azért teszi, hogy aztán megkínozza a szerencsétlent.. viszont pont az ilyen beteg emberek, akik bántják a kutyákat, ők azok, akik a legolcsóbb helyről akarják beszerezni, a lehető legkevesebbet akarnak rá költeni, és sajnos annyi szaporító van, olyan sok helyről lehet kutyát szerezni, hogy a beteg emberek is simán tudnak kutyát szerezni egyik napról a másikra.
Meg igen, nyilván most is, infláció meg minden, sokan akik csak kerti dísznek tartják a kutyát, akik inkább kidobják, mintsem még a kutya költségeivel is foglalkozzanak.
Amúgy meg maga az ivartalanítás elég olcsó, ha úgy nézed, hogy éves szinten mennyibe kerül a kutyatartás. Az ivartalanítás ára a nagyon minimum, ha valaki annyit nem tud kiadni, akkor ne vállaljon kutyát, mert nálunk is, volt már olyan, hogy a kutyám beteg lett, 300 ezer volt a műtét. Egy ivartalanítás költsége eltörpül a váratlan betegségek kezelési költségéhez képest. Ha valaki az ivartalanítást nem tudja fizetni, a többit sem fogja tudni.
Szerintem összességében abból indul ki az egész, hogy rettenetesen könnyű kutyához jutni.
#7:
Azért mások halálát ezért talán mégse kéne kívánnod.
Szerintem folyamatosan javul a helyzetük szerencsére, igaz, hogy még közel sem ideális, de én pozitívabb vagyok ebben.
Nem gondolom, hogy ez a " kurv*ra nem érdekel mi van velük" hozzáállás a társadalom alsóbb része felé bármilyen javulást eredményezne. Talán jobb lenne, ha megismernénk azokat az okokat, amik oda vezettek, hogy úgy bánjanak az állatokkal, ahogy és akkor hatásosabb intézkedéseket lehetne hozni a változás érdekében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!