Üdv! Régóta kóborló állatról, (ha gazdás, chipes) a gazda lemondhat egy idő után?
A menhely én úgy tudom,nem veszi be a chips gazdás kutyákat!
Egyébként az én kutyám elszökött az új gazdájától, elajandekoztuk, így a rendszerben a saját telefonszámomat adtam meg, jelölve hogy keressük a kutyát, de nyilván, ha nem lesz meg x idejig, a gyerekek nélküle nőnek, hogy fog visszaszokni hozzánk, ha előkerül, vagy a gyerekek nem fognak tőle félni, hogy kimaradt x idő?
Köszönöm 7es! Ez jól esett!
Hiányzik a kutyánk, de tényleg félek, mi lesz ha megkerül, és idegennek fog minket érezni, vagy a gyerekek őt :(
Mások teljesen idegen kutyát is fogadnak be utcáról. Nyilván mint ahogy írtam az előbb, mindkét oldalról fontos a fokozatosság. A gyerekek ne rohanják le egyből a kutyát, mert megijedhet, aztán odakap, na akkor fognak félni a gyerekek. Mielőtt újra találkoznak megbeszélni a gyerekekkel, hogy szépen nyugodtan, egyesével menjenek oda (nem tudom milyen idősek, de nyilván életkorhoz igazítva beszéld meg velük/engedd oda őket). Eleinte ne legyenek együtt felügyelet nélkül és figyeld mind a gyerekek mind a kutya reakcióit. Ha a gyerekek lelkesedésből durvulnak, akkor őket fogd vissza kicsit. Ha a kutya közeledik túlzottan és nem nyitottak annyira a gyerekek eleinte, akkor a kutyust fogd vissza. Csinálj nekik közös programot, menjenek el veled az állatorvoshoz, amikor mentek, menj el velük délután sétálni, hétvégén kisebbeket kirándulni, tanítsanak a gyerekek a segítségeddel trükköket a kutyának, fürdessétek meg együtt, vigyétek el kutyaiskolába stb.
Teljesen idegen, addig kóbor kutyát is be lehet szoktatni családba, csak a megfelelő odafigyeles és időráfordítás kell hozzá. A legnagyobb része azon fog múlni, hogy te hogy állsz hozzá, akár a kutya, akár a gyerekek észreveszik hogy ideges vagy, félsz a szituációtól, ők is kicsit feszültebbek lesznek és akkor lephetnek fel problémák. Szóval a lényeg hogy állj hozzá pozitívan és fokozatosan szoktasd vissza a családba a kutyát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!