Kezdőoldal » Állatok » Állatvédelem » Kihez forduljak?

Kihez forduljak?

Figyelt kérdés

körülbelül 1 hete már itt van nálunk a szomszéd kutyája. A szomszéd elköltött, és itt hagyta a kutyát.

Szóltunk neki, hogy vigye el a kutyáját. Mondtuk neki hogy mi etetjük, itatjuk. Erre az volt a válasza, hogy a férje mindennap eljön megetetni a kutyát. (Ami persze nem igaz)

Azt mondta hogy azért hagyta itt mert hogy jó lesz házőrzőnek. (Persze, őrzi az én hazámat.)

Azt is mondta hogy lefogja kötni. Amit nem szeretnék, mert így legalább át tud jönni, és eszik valamit.

Mégegyszer megpróbálnék neki szólni hátha mégis tesz valamit. De nem fuzok sok reményt hozzá.

A kérdésem az lenne hogy kihez forduljak? Állatvédő ? Menhely?

A menhelyről kérdezoskodtem és azt mondták hogy tele vannak. Félek nem fogadnak be.

Sajnos mi több okból kifolyólag nem tudjuk megtartani. :(

2022. nov. 5. 22:38
 1/8 A kérdező kommentje:
Vagy ha nem szólok már neki semmit és csak megkeresek egy menhelyet ? Vagy ezt így nem lehet ?
2022. nov. 5. 22:39
 2/8 A kérdező kommentje:
Elköltözött*
2022. nov. 5. 22:40
 3/8 anonim válasza:
88%

Kérdezd meg a szomszédot, hogy igényt tart-e még a kutyára?

Ha igen, akkor vagy csináljon vele valamit, vagy fizessen neked a kutya ellátásáért.

Ha nem, akkor keress valakit, akinek oda tudod adni, akár pénzért is, ha értékes. 😉

2022. nov. 5. 23:11
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Ezzel a hozzáállással kétlem, hogy törődött volna a kutya chippelésével (azért olvastass, biztos ami biztos). Ezesetben jogilag nem tudja mivel bizonyítani, hogy az övé, elajándékozhatod vagy beadhatod menhelyre, ha szabadul fel hely neki. Ha valamilyen fajtajelleg, fajtamentőket keress, rengeteg szervezet van. A "gazdájának" már biztos nem kell.
2022. nov. 5. 23:44
 5/8 anonim válasza:
42%
Bemész a rendőrségre pár fényképpel a kutyákról az udvarodban, elmondod, hogy elköltözött, otthagyta őket és átjárnak hozzád. Feljelentést teszel - mert az, hogy koborolni hagyja őket az kutyával való veszélyeztetés -, még panayzkodsz egy sort, azt is mondod, hogy félsz, hogy megharapnak valakit aki megy hozzád vagy épp téged. Aztán majd a rendőrség hivatalból eljárást indít, és ha ők szólnak be a közeli menhelyekre akkor szinte mindig van hely. Tudom, hogy sz*r helyzetben vannak a menhelyek is, de az a tapasztalatom, hogyha az utcán találok kutyát, beviszem és nincs benne chip valaki nevére akkor olyan gyanusan méregetnek mintha azthinnék én lennék a felelőtlen gazdi aki a saját chip és oltás nélküli kutyáját akarja lepasszolni ezzel a kamu szöveggel.
2022. nov. 6. 07:38
 6/8 anonim ***** válasza:
#5 Sajnos nem nagyon szoktak foglalkozni az ilyenekkel, tapasztalatból beszélek. Ha mégis, a kutya gyeptelepre kerülne, ahol egy idő után elaltatják.
2022. nov. 6. 10:24
 7/8 A kérdező kommentje:
Nem szóltam a gazdának, de eljöttek és lekötötték a kutyát.:( Most már csak remélem eljönnek mindennap hozzá
2022. nov. 6. 18:27
 8/8 anonim ***** válasza:
A rendőrséget ez nem érdekli. A szomszéd a szemem láttára verte a kutyát és ahhoz sem jöttek ki. Aztán felakasztotta. Mármint másnap reggel ott lógott de le is szedték utána.
2022. nov. 9. 20:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!