Melyik állatvédő szervezettel van pozitív, melyikkel negatív tapasztalatod?
#8, #11:
Túlzás azt állítani, hogy a nagyrészük kamu, de tényleg volt már rá példa, hogy állatvédelem címszóval a semmire zsebelje be valaki az 1%-okat: [link]
Én pár évig önkénteskedtem egy egyesületnél, így belülről is láthattam kicsit a dolgokat...
Egyrészt ott mindenki önkéntes volt (ingyen!), munka, suli mellett járt ki a telepre, de tudtommal sok helyen így van, vagy van egy fizetett alkalmazott.
A menhely nem mindig vállalja a gyepmesteri feladatokat, ez sem vállalta, innentől egyáltalán nem jogos elvárás, hogy minden kutyát fogadjanak vagy háztetőkről mentsenek macskákat.
Mindig teltház volt, sose volt üres kennel.
A legtöbb pénzt az állatorvosi számlák vitték, nem tudom, hogy miért, de a bekerülő kutyák kb 5%-ának olyan spec problémáik voltak, amik 100ezres nagyságrendű összegekben végződtek. Évi egyszer jött valami vírus, ami átment a fél menhelyen és itt is rengeteg ment el a kezelésekre.
Az egyesületeknek nincsen végrehajtói jogkörük, nem rendőrségek, akik majd csak kobozgatják el sorra a kutyákat. Emiatt is sok értetlenkedés van az emberekben. Maximúm csak elbeszélgethetnek a "gazdákkal", de én pl még mondtam is, hogy nem vagyok hajlandó idegenekkel konfrontálódni, szimplán azért, mert félek, hogy megvernek... Takarítottam, sétáltattam, fuvaroztam a kutyákat, teljesen ingyen, tőlem ennyi telt.
Az az egy igaz, hogy bár minden kennelben volt kutya, azért szinte mindig lehetett volna őket úgy párosítgani, hogy jöjjön még 1-2 és ilyenkor azokat a segítségkéréseket nem fogadták, ahol azért még megoldott volt a kutyák nagyon alap ellátása. Nagyon sokszor beigazolódott, hogy ez egy teljesen jó rendszer volt, mert mindig vagy visszahozott kutya jött arra a helyre, vagy tényleg segítségre szoruló.
Persze lehet, hogy szerencsém volt és egy nagyon jó példát láthattam belülről, mert azt a helyet szinte mindenki csak dícsérte...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!