Kezdőoldal » Állatok » Állatvédelem » Szerintetek egy emberi élet...

Szerintetek egy emberi élet fontosabb egy állaténál?

Figyelt kérdés

2022. szept. 26. 22:24
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
26%
Nem.. Amilyen bunkó, szemét férgek a mai emberek, egy poloska életét is többre becsülöm.
2022. szept. 27. 07:54
 22/30 anonim ***** válasza:
28%
Élet-élet. Nincs különbség.
2022. szept. 27. 08:44
 23/30 anonim ***** válasza:
34%
Annyi ember van a világon, mint a szemét. Pár évtized és 10mrd ember lesz, jesszusom, méf ennek a fele is rengeteg.
2022. szept. 27. 09:45
 24/30 anonim ***** válasza:
64%
Természetesen az emberé.
2022. szept. 27. 10:28
 25/30 anonim ***** válasza:
46%
Szerintem pedig minden élet ugyanolyan fontos. Együtt létezünk, ha nem lennének egyes állatok, mi se lennénk.
2022. szept. 27. 12:03
 26/30 Csakegysajt95 válasza:
49%

Én ezt így nem tudnám eldönteni. Valóban szituáció függő sok esetben.. ha a macskám és egy random ember között kellene választani, a macskámat választanám.. de ugyanaz ha egy ismeretlen ember és anyám élete között kéne választani, nyilván anyámat választom. Én azt menteném meg, akihez érzelmileg közelebb állok. Legyen akár ember akár állat.

Egyébként a kérdésre válaszolva, egyik élete sem értékesebb a másiknál. Hajlamosak vagyunk emberként azt hinni hogy mi vagyunk az atyaúristen... pedig, ahogy előttem írták az állatok sokkal kevesebb kárt tesznek a világban, mint ez az agyonszaporodott faj..

2022. okt. 2. 01:12
 27/30 anonim ***** válasza:
14%
triázsolás kérdése.
2022. okt. 2. 17:03
 28/30 anonim ***** válasza:
73%

"Ember ne emeld magad az állatok fölé: azok ártatlanok, te pedig rothasztod a Földet nagyságoddal, amióta megjelentél rajta..."

- Dosztojevszkij

2022. okt. 4. 16:37
 29/30 Viki7 válasza:
78%
Jogilag igen. Szerintem attól függ. Vagy egyenlőek.
2022. okt. 8. 13:17
 30/30 anonim ***** válasza:
87%

Azért ez elég relatív.

Egy szívsebész élete, aki minden nap emberek életét menti meg, fontosabb-e mint egy random egéré aki épp a konyhaszekrényben zabálja a müzlid? Igen.

Egy sorozatgyilkosé aki kisgyerekeket kínoz és öl meg szórakozásból, fontosabb-e mint egy vakvezető kutyáé aki miatt valaki újra ki mer menni az utcára és teljesebb életet élhet? Nem.

A kettő persze szélsőséges példa és millió másik eset van köztük. Úgy mondanám hogy van egy átfedés, nem minden emberi élet fontosabb mint egyes állatoké.

2022. okt. 19. 13:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!