Kezdőoldal » Állatok » Állatvédelem » Mit gondoltok, ez kettős...

Mit gondoltok, ez kettős mérce, vagy nem? (Kutya-macska tartása)

Figyelt kérdés

Társadalmilag elfogadott ugye az az elvárás hogy egy kutya legyen a gazdája területére (lakás, ház, kert) korlátozva, illetve utcán pórázon legyen sétáltatva. Ezzel szemben érdekes, hogy egy macskával kapcsolatban - bár a törvényi előírások ugyanúgy vonatkoznak arra is - mennyivel lazább a közvélemény, és úgymond "természetes", hogy a kinti macskák járkálnak össze-vissza. Nem fura ez? Hogy ha a szomszéd kutyája jön át a kertembe minden nap akkor fúj szomszéd, meg fúj kutya, viszont ha a macska jár át minden nap akkor abba kötelességem beletörődni? Ha egy kóbor kutya zavar, akkor a kutya gazdája a szemét, ha egy kóbor macska, akkor meg én?

Azért fogalmazódott ez az egész meg a fejemben, mert ma láttam egy helyi Facebook csoportban egy szegény gazdát keseregni, hogy valahol megmérgezték a macskáját, és ki az a rohadék (tegyük hozzá, tényleg az) aki ilyet tesz egy állattal. És írták neki többen is hogy a gazda felelőssége az állat biztonsága, tehát ha a cica folyamatosan a környéken jár kel, kúrja a lány macskákat meg más kertjében trónol, akkor bizony lehet hogy van akinek ez nem tetszik. Erre írja az ember, hogy ő márpedig se ivartalaníttatni nem fogja a macskáját, se bezárni, mert az egy szabad állat és hadd menjen, meg csináljon amit akar.

Mit gondoltok erről?

2022. szept. 26. 18:26
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
55%
Nálam a szomszéd macskája pockokat,patkányok pakolgat az ajtóm elé.Nem tudom honnan szedi,de megmondom őszintén nem is érdekel.Hasznos jószág.Kivívta az elismerésem,szeretetem.Engem nem zavar ha épp a kertemben akár napozgatni.Ellenben ha a kutyája jönne át hááát...telelenne a gatya:)
2022. szept. 26. 18:58
 12/17 anonim ***** válasza:
74%
Csakhogy a kutyája nem jönne át, mert a normálisan nevelt kutya tudja a maga helyét.
2022. szept. 26. 18:59
 13/17 anonim ***** válasza:
71%

Abszolut senki le se szarja, mi van a macskakkal, legalabbis videken tuti.

De ebben az a szomoru, hogy most eppen nagyvarosban elek, nem Bp, de konkretan megyeszekhelyen, csaladi hazas ovezetben, viszont forgalmas helyen, a belvaros is 10 perc seta.

Es meg itt is kibasszak a macskakat koborolni! Na ez nekem brutalis. Egyreszt forgalmas helyen lakunk tenyleg, masreszt meg legfokepp fiatalok a szomszedaim, nem a regi rendszerben szocializalodtak, mint a 90 eves marika neni, es megis a macskak mennek ossze-vissza.

Borzaszto. Es nagyon sokat latok elutve is, engem annyira traumatizal ez. Ha ezt tudom, eskuszom nem ide koltozok, mert hanyingerem van mar a sok tetemtol :(

A masik meg, hogy allandoan osszehugyozzak a kinti butorokat az ivaros macskak. Es tudjatok, az milyen budos...

2022. szept. 26. 19:09
 14/17 anonim ***** válasza:
90%

Nekem épp ma dobtak be a kertembe a költöző szomszédjaim 2 fekete kismacskáit. Este tehetek egy kört hogy én is kidobjam őket valahol.

Kvvvvára elegem van már a macskákból. Nem csodálom hogy sokan drasztikus lépéseket tesznek ellenük. A buta macska gazdákkal is be kéne tartatni a törvényeket. Tartsák bent a házban, ha nem képesek macskabiztos kerítést csinálni.

Vagy még jobb :ne tartsanak macskát. Nem kötelező kelléke a kertes háznak

2022. szept. 27. 13:53
 15/17 anonim ***** válasza:
32%

Az valahol egy súlyosan beteg ember, akiket a macskák zavarnak.

Pláne, aki bármilyen szinten is fenyegetve érzi magát tőlük.

Gondolom valami frusztrált kutyás barom, ha neki be kell tartania a törvényeket a bolhás dögével, akkor a macskának miért nem?

Azért, te idióta, mert macska még nem szedett le bringáról embert, és mart halálra, kisgyerekeket, nőket, stb.

2022. okt. 5. 12:19
 16/17 anonim ***** válasza:
86%

Nem, csak tele szarja hugyozza mások kertjét, kerti bútorait, kihempegi a veteményest.

Kihorgássza a kerti tóból a drága halakat. Elkapja a csirkéket. Stb stb.

Valóban nem okoznak semmi gondot. Macskás csoportokban egymást túllicitálják kinek mit lopott a macskája a szomszédból, mekkora vadász akis drágájuk.

Ha a szonszéd tesz ki egy kis itókát a hivatlan vendégnek, akkor tátják a szájukat miért.

Na vajon miért? Nem a húgyos Curminek vették 50.000+ forintért a rattan kiülőket, a tavi halakat se neki tartják.

2022. okt. 5. 12:47
 17/17 anonim ***** válasza:
A kóbor kutya simán prédának tekint egy kusgyereket, embert, más kisebb testű háziállatát. Igazságtalan talán de indokolt. A kutya nem macska.
2022. nov. 20. 09:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!