Menhely adomány?
Nagyobb csomagot szeretnék vinni egy menhelyre és ebben kérném a segítségeteket.
1. Kutyaeledel
Aki jár menhelyre, tudna olyan tápot mondani ami 600-800ft/kg áron kapható? Ami fényévekkel jobb, mint tescos 4% hústartalmú, de hogy többet tudják venni a keret szűkös.
2. Macskaeledel
Szintén 600-800ft/ kg áron keresek jobbat mint a whiskas és társaik, de megfizethetően.
3. Milyen üzletben tudnék jó àron vásárolni meleg plédeket/takarókat ami nem megy tonkre azert 1 hét alatt? (Pepco?)
4. Fém vagy műanyag tálakat érdemes inkább venni?
Ezeken és a tisztító eszközök, szereken kívül ötlet még hogy miket lehetne vinni?😊
Köszönöm előre is a hasznos válaszokat, segítségeket <3
Én mindig egyeztetek a menhellyel, hogy éppen mire van szükségük.
Volt olyan hely, ahol mondták, hogy most mindenük van, de el vannak maradva az állatorvosi számlákkal. Ilyenkor elkérem az állatorvos nevét és kifizetem a számlát (vagy egy részét).
Kozel sem biztos, hogy ezekre van szukseg. Uj pokrocokat meg felesleges vasarolni, a regebbi hasznalt is megteszi, de nagyobb esellyel kernek szalmat mint ezt, foleg a kinti kenneles kutyak ala nem tesznek pokrocokat.
En amugy amikor kerdeztem a menhelyet, akkor tolem vitaminokat kertek, mert eppen arra volt csak szukseg. Ez ugymond jobban fajt a penztarcamnak, mintha tapot vittem volna, de probaltam jo sokat beszerezni a listarol..:D
A mi menhelyünkön pl Lidl-ös Bellosan táppal etetik a kutyákat. Mindig ezt kérik adományba, mert olcsó és állítólag nem is olyan vészes. Gondolom van valami macskakaja is a Lidl-ben ami hasonló kategória.
A Pepco jó ötlet, de időnként a Tescoban is vannak nevetségesen olcsó polárplédek. Tavaly vettem ott egy hatalmasat 800 forintért. Illetve kínai boltokban néznék még körül.
A fém tálak strapabíróbbak és könnyebben tisztán tarthatók mint a műanyagok.
Ezen kívül ahogy írták, meg kell kérdezni az adott menhelyet hogy mire lenne szükségük. A miénk még olyan dolgokat szokott kérni hogy Quamatel, Normaflore, különböző külső élősködők elleni szerek, féreghajtó, kutyapelenka, játékok az unalom ellen, és szintén írták már, hogy a pénznek veszik a legnagyobb hasznát, mert nagyon sok a felhalmozódott állatorvosi számlájuk.
Jó ember vagy, csak így tovább! :)
Az adott menhelyet kérdezd meg. Sok helyen, főleg fajtamentéseknél egy elég magas minőséget határoznak meg (pl brit care), a többi tápot meg továbbküldik (jobb esetben...), más helyeken meg mindegy, csak sok legyen, ott meg az segítene többet, ha Bodrit vennél...
Pokrócról tudd, hogy a legtöbb helyen vízzel takarítanak vagy kicsik a kennelek és csupa sz"r meg nedves lesz gyorsan, vagy az unatkozó kutya szedi szét és ha nagyon piszkos, megy a kukába mert nincs kapacitás mosni őket, de olyat is hallottam, hogy a beteg kutyák alá teszik be pelenka gyanánt és naponta 2-3x cserélik és szintén megy a kukába...
Tálból pedig csak fém, a múanyagot gyorsan széttörik.
Tisztító szerek közül mindig kell szivacs, domestos vagy hasonló, mosogatószer, klórmész, seprű, felmosó...
Ami még nagyon jó, az a sima műanyag vödör, mert általában abban van a vizük, néhány kutya meg unalmában nekiáll rágcsálni és szépen lassan leamortizálja. Ahol önkénteskedem, állandó hiánycikk :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!