Kezdőoldal » Állatok » Állatvédelem » Mi az oka, hogy azon internete...

Mi az oka, hogy azon internetes leírásokhoz képest, melyek szerint szinte mindenhol gyakori hazánkban a barna varangy (Bufo bufo), az Alföldön talán egyszer, ha láttam, és ezzel nem vagyok egyedül (Sőt...)?

Figyelt kérdés
Gondolom, a sok vegyszer, illetve rovarirtó szer miatt (is) ritkulhatott meg az állományuk, de mindettől függetlenül, talán soha nem voltak jelen a helyi faunában. (Legfeljebb még a középkorban, amikor nagy területeket borítottak erdők a környéken is.)

#barna varangy #Bufo bufo
2022. máj. 15. 22:50
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
52%
Akk nem tudom. Pedig ritkán én is láttam már. Persze nincs belőlük sajna valami sok :((
2022. máj. 15. 23:30
 12/14 A kérdező kommentje:

23:30

Köszönöm, hogy legalább Te együttérző/megértő vagy.

2022. máj. 15. 23:51
 13/14 anonim ***** válasza:
96%

SZINTE mindenhol fordul elő, nem mindenhol. Azt írják.

Én az É-Alföldön soha életemben nem láttam egyet se, máshol is csak néhányat. Miközben zöld varangyból több tízezerrel összefutottam életemben. (Gyerekkoromban nagy béka-fan voltam, és nagyon szerettem volna barnát látni.)

A dolognak semmi köze a vegyszerekhez, mert akkor a zöldekből se lenne ilyen hatalmas tömeg. Meg én a '70-es években voltam gyerek, akkoriban még sokkal kevesebb vegyszert használtak.

2022. máj. 16. 05:28
 14/14 anonim ***** válasza:
Nem tudom, én is sok varangyot látok. Északi-középhegység.
2022. máj. 18. 15:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!