Az ebihalak nem fejlődnek fogságban?
Több, mint egy hete fogtam ebihalakat, hogy megfigyeljem a fejlődésüket. Szerintem varangyok, mert ilyen nagyobb fekete színűek. Még hosszú a farkuk, kicsike hátsó lábaik vannak. Tóvízbe vannak, amit szoktam nekik újra adni, hogy ne buggyanjon meg. Raktam be nekik kavicsokat, egy kis iszapot, illetve vízi növényeket. Egy kutyatál méretű edényben vannak. (2 darab ebihalról van szó) Láttam, hogy a pici szájával eszik az ebihal, az algát szopogatta. Adtam be nekik halkaját is, ami lesüllyedt a víz aljára, nem tudom, hogy csináltak e vele valamit.
Csak egy gond van. Nem látom, hogy fejlődnének, átalakulnának.
Mennyi idő körülbelül, amíg kifejlődnek? Nem egy korrekt időpontra vagyok kíváncsi, hanem pl arra, hogy hány nap múlva jön ki az első lábuk, mikor tűnik el a farkuk, ilyesmi.
Más is tartott már ebihalakat? Neki hogyan végződött a története?
Szia!
Nekem kisebb kerti tóban voltak ebihalak, nekik mindig 1-2 hét alatt már a lábuk is kinőtt, egy hónapon belül már igazi kisbékává fejlődtek. Az ebijeim története általában boldogan végződött, bár 1-2 mindig elpusztult, dehát ez a természetben is így van :-(
Nekem békapete koruk óta nálam voltak, szóval nehéz megmondani, hogy a te ebijeid lába mikor nő ki, ez ugye függ attól, hogy mennyi idősek most :-)
Ebihallal még nem foglalkoztam, de gyanítom, hogy nem ugyanúgy kellene indítani, mint egy halivadékot.
Ha nem adsz neki olyan ennivalót, amire szüksége van és még be is fér a száján, akkor nem fog nőni.
Köszönöm a válaszokat. :)
Kedves első. Tudtam, hogy lesz, aki így fog válaszolni. De ebben nincs semmi törvénysértés. Nem kínzom, mivel megadok neki mindent. Nem öntöm ki a földre, hogy had száradjon. Mindenki csinált már szerintem olyat, hogy vitt haza ebihalat, és nevelgette. Majd természetesen elengedem, ha kifejlődött.
Nem vagyok kisgyerek, szerintem el tudom látni őket.
A többieknek pedig köszönöm, várok további válaszokat is :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!