Ha egy magánterületen állatkínzásnak vagyok a szemtanúja, de mire kiér a rendőrség, valszeg meghal az állat, akkor ti be mernétek menni érte?
Most ezt nem értem.
Be mernék-e?
Most az elpusztult állattól kéne félnem?
Vagy attól, hogy megsemmisítem a helyszínen lévő nyomokat (cipőnyom, ujjnyom stb?)
Nem, ugyanis két lehetőség van: arcon verem, eldől, beveri a fejét, megy a kórházba vagy a temetőbe, én meg a börtönbe. Vagy fordítva, ő ver arcon, eldőlök, beverem a fejem, és én megyek a kórházba vagy a temetőbe, ő meg a börtönbe.
Ennél egy sokkal életszerűbb megoldás ha csinálsz róla a telefonoddal egy videófelvételt és feljelented, az legalább bizonyító erejű.
Videoval be kell setalni a rendorsegre, es nevtelenul megtenni a feljelentest mihamarabb.
Az allatkinzasnak is tobb fajtaja van, lehet csak a tartasi körülmény is annak minosul, de lehet tenyleges bantalmazas, utes, rugas, ilyenkor szituaciotol fuggoen, tehat sajat testi epsegedet szem elott tartva eldontod hogy szólsz vagy nem szolsz, hogy allitsa le magat...
#5:
Tökmindegy, hogy van értve, magánlaksértés és önbíráskodás bűncselekménynek számít.
5, de akkor miért nem úgy fogalmaz, hogy "bemennétek érte?" nem pedig úgy, hogy "be mernétek menni?"
Mert így tényleg nem derül ki, mitől fél a kérdező.
6, sajnos egyik sem talált.
Még talán a magánlaksértés, de annak is a szabálysértési alakzata. ;)
Itt inkább úgynevezett vegszükség esetéről beszélünk, ami a btk szerint is büntethetőséget kizáró\korlátozó ok.
Netjogász :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!