Mit lehet tenni a szomszéddal, aki fenyeget, hogy megöli a macskáim?
Mindig voltak cicáim, kinti macskák voltak, kertes házban élünk. Régebben is a szomszédok előszeretettel mérgeztek macskákat, most pedig 2 éve új szomszédjaink lettek. Anyumék rövid idő alatt összevesztek, mivel a szomszédasszony elkezdett csipkelődni, ordibált, szidták egymást, meg leskelődnek a saját udvarunkba.
Februárban 3 macskám is eltűnt egyszerre, 1 nap alatt, és anyum rögtön őket gyanúsította meg. Válasz persze az volt, hogy ők nem tudnak semmit, meg nem is látták a macskáimat, utána már összevissza beszéltek, hogy csak elzavarták a saját kertjükből (megjegyzem, mindegyik ivartalanított, oltást kaptak, nem terjesztenek semmit, illetve nem szoktak elcsatangolni, még az utcára se, csak az udvarunkba vannak, vagy a kertbe velünk).
Anyum ezután elkezdte mondani nekik, hogy macskagyilkosok, mostanában a szomszéd pedig visszaordibálta, hogy megöli az összes macskánkat.
Na most ilyenkor mit csináljunk? Fel lehet jelenteni? Rettegésben tartanak minket, hogy mikor kapják el a macskáinkat..
Nyilván azóta bent tartjuk a lakásba, de nehogy már ő legyen az utca maffiája, aki kedve szerint fenyegethet. Ti mit csinálnátok? Nekik is van kutyájuk is, de eszembe nem jutna ilyesmit, hogy a szomszédot fenyegetem a házi állataival.
En megertem a szomszedot is, nalunk is okoztak boven problemat a gazdas, de kijaros macskak, ideszarnak, hugyoznak, a vetemenyest kikaparja, belefekszik, idehanyta a szorgombocokat, es semmivel sem tudod eluzni oket, na miota van kutyank, nem jonnek at.
Amit tehetsz:
Udvarra nezo kamera
Magasabb kerites
Zart macskakifuto
Elkoltozes
En nem a szomszedod vedem, hanem a macskaidat.
Ha nem vagy hajlando bent tartani oket vagy macskabiztos keritest/kifutot csinalni, semmi problema, nem kell macskat tartani es kesz. Annak ellenere,hogy csak ebben az evben 3 macskad is eltunt mar, meg mindig vannak macskaitok es meg mindig kijarosak. Hany macskatok volt? 5-6-10? Ivartalanitasrol se hallottatok nagyon gondolom.
Ugyan a valaszom toroltek isten tudja miert, amiben leirtam, hogy en is gyulolom a szomszed macskait, pedig nekem is van bent egy, de rohadt idegesito az, amit csinalnak a kertemben. En elhiszem, hogy a szomszednak is elege van 5-6-10 macskabol, de persze en soha nem mergeznek meg egyet sem.
Viszont akkor legyetek mar ti az okosabbak es ne tartsatok ilyen korulmenyek kozott kint allatokat! Ez olyan nehez?
Jaj, látom jogaiddal nagyon tisztában vagy, a kötelességeidről meg fingod sincs. Köteles vagy a telken tartani a gerinces állataidat. Kutya, macska, hörcsög, aranyhal, ló, teknős, bivaly...
Felfogtad végre, kedves kérdező?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!