Mi az a szag amit miatt elkerülnék ezt a csapdát az
állatok?
Figyelt kérdés
Elég érdekes kérdés,tudom,de olvasd végig, és megérted. A helyzet a következő. Együtt élek még a szüleimmel egy kertes házban. Apám egy ideje panaszkodik, hogy valamilyen állat állandóan össze mászkálja az autót, ami kint áll az udvaron. Attól tart, hogy megrágja a vezetékeket is. A fejébe vette, hogy ki tesz egy csapdát az autó mellé, sajnos hiába próbáltam lebeszélni erről, elég nagy veszekedés lett a vége. Az udvarunkban gyakori vendégek a sünik, a macskák, és nagyon félek nehogy valamelyiknek baja essen, órákig veszekedtünk ezen, de sajnos apámat semmi nem hatotta meg, nem érdekli mit mondok. Meg vette ezt a csapdát ami valamivel nagyobb mint egy egércsapda. Bele rakott egy virsli darabot. A kérdésem az, hogy mivel tudnám elriasztani az állatokat, nehogy megsérüljenek, mi az a szag amit nem bírnak,ami miatt elkerülnék a csapdát, esetleg ecet,citrom, vagy valami más? Aki tud valami jó tippet, ne tartsa magában. Köszönöm
Este kimész és elcsattintod egy hosszú bottal. Más ötletem nincs.
Az autót macska vagy görény járkálja össze, a lábujjai száma alapján lehet tudni, melyik.
2022. máj. 1. 21:02
2/10 anonim válasza:
Legbiztosabb: elveszed a csapdát. Egyébként próbáld rábeszélni arra, hogy élve fogó csapdát használjon. A szagra visszatérve pedig talán hipoval locsolnám körbe, esetleg valami erős parfüm. A lényeg, hogy erős szaga legyen.
2022. máj. 1. 21:03
3/10 A kérdező kommentje:
Apám elég nehéz eset, és most szolidan fogalmaztam...Nem csinálhatok olyasmit amiből észrevesz bármit is. Ezért is szerettem volna valami házi praktikát. A parfümöt biztosan megérzi,és akkor kő kövön nem marad itthon.
2022. máj. 1. 21:10
4/10 anonim válasza:
Akkor amit az első mondott, próbáld azt. Mondván kiszabadult belőle az állat, vagy ilyesmi. Sok sikert apukádhoz, az enyém is ilyen volt, tudom milyen.
2022. máj. 1. 21:13
5/10 A kérdező kommentje:
Mondtam neki az élvefogó csapdát de kinevetett. Neki sajnos nem nagyon számítanak az állatok.
2022. máj. 1. 21:17
6/10 anonim válasza:
Pisálj rá. Azt elkerüli majd minden állat.
2022. máj. 1. 21:28
7/10 anonim válasza:
a riaszto szag attol fugg milyen allatrol van szo. amugy nem ertem mit akar apad macskat vagy gorenyt fogni egerfogoval. amugy a goreny nem vedett allat?
2022. máj. 1. 21:35
8/10 anonim válasza:
Nekem amikor új kocsim volt,megérezték a motortérben lévő kárpit (műanyag) és a csövek,vezetékek szagát.Nyest volt,láttam(!) Össze is rágták rendesen.Ez életveszélyes.Vettem ultrahangos nyest riasztót.Ezt be kell szerelni a motor térbe.(4 hangszórós.) Kb.15eFt. Vettem még nyest csapdát is.11eFt. (HERMESZnél).Ugyan nem fogtam meg,a macskák is össz-vissza mászkálták.(Indulás előtt mindig kocsi mosással kellett kezdeni!) Ahogyan öregedett a kocsi,elmaradtak a nyestek.A feromon szag eltünt.A macskák megmaradtak.A csapda élve fogó.Egyet megfogtam és reggel elengedtem.De,az. óta is jönnek.Az ultrahangos kütyü közben már tönkre ment,de már nem érdekel.Bele fáradtam.Le kell takarni autó ponyvával!Sajnos a lábnyomuk mindig meglátszik,főleg az első szélvédőn,ahogy csúsznak lefelé.
A neten nézzetek utána az ultrahangos nyest riasztónak.Amúgy a nyest védett állat.Lehet kapni sprayt is ellene.Kb.1000 ft. (HERMESZnél.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!