Kezdőoldal » Állatok » Állatvédelem » Hogyan mukodik a NEBIH-nel a...

Kovacs Fruzsi 27 kérdése:

Hogyan mukodik a NEBIH-nel a bejelentes?

Figyelt kérdés

Szeretnem bejelenteni a szomszedomat a NEBIH-nel vagy hasonlo szervnel, mivel evek soran tobbszori felszolitasra sem tesz eleget a keresunknek allattartassal kapcsolatban.

Azt szeretnem tudni hogy azon kivul hogy en ertesitem oket, nekem mi a feladatom meg? Es hogyan es mikor jarnak el ez ugyben.

Jegyzovel mar beszeltunk sajnos az nem megoldas.

#állat #Lovak..
2022. ápr. 7. 12:30
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:

Leírom újra, az állatvédőknek SEMMIHEZ sincs joguk!

Amiket leírtál, abból talán csak a bárányok lábának rohadása minősül állatkínzásnak.

De kétlem, hogy erről van szó.

Ha megcsinálja a kerítést, akkor másba nem nagyon köthettek bele.

2022. ápr. 9. 15:43
 12/29 A kérdező kommentje:

Akkor abba sem kothetunk bele hogy nincs tragya tarolo, minden ott a fodon, telen, nyaron nem lehet megmaradni kinnt, tobb mint 5eve nem tudjuk hasznalni a kertet mert amint bevetjuk jonnek a joszagok es mindet kiturjak, persze ez is vicces nekik..

Amikor jonnek hozzank szoktak kerdezni hogy ezt miert hagyjuk. Mivel ez egy bosszu a szomszedtol, ugyan is van meg 3 ingatlanja az utcaban ahol nem zavarna sennkit, de minden jo igy nekik.

A szomszed lanyat tavaly nyaron orvoshoz kelett vinni mert elkapott valamit a lovaktol, nagy nehezen tudtak kezelni. Es akkor en ne szoljak semmit, csak turjek.

2022. ápr. 9. 16:20
 13/29 anonim ***** válasza:

Építhet trágyatárolót 5-10 millió forintért, de ettől neked nem lesz jobb.

Ekkor az egész éves gabéja ott lesz, a szagot érezni fogod az egésztől függetlenül.

Amúgy hülye helyzet, mert ha jól tudom, kerítést annak kell csinálnia, akinek fontos. Tehát neked.

De azt is a törvény írja elő, hogy az állatot telken belül kell tartani.

Én a helyedben befognám a kóborló állatokat, s eladnám egy kupecnek.

2022. ápr. 9. 16:28
 14/29 A kérdező kommentje:

Mar szoltam neki hogy vigye innen oket mert folyamatosan itt allnak meg elottunk a vasasok hogy eladom e a lovat es hiaba mondom hogy nem a mienk akkor is jonnek, volt hogy maguktol 3 ferfi bejott az udvarra, ketten voltunk itthon anyummal. Mondanom se kelett hogy feltunk. Es hiaba szolunk semmi.

Allatorvossal akartam beszelni mert en mint normalis ember latom hogy nem eppen egeszsegesek a lovak, kormolve nincsenek, semmilyen orvosi dolgot nem csinalnak veluk, es az egyik lonak ki van utve a szeme, azt is a szomszed csinalta szoval felvak. A kisebbik lovon meg nem latszik semmi mivel vele foglalkozva van, de a masik ketto az nagyon furcsa.

A masik meg hogy szenat kapnak de csak ugy hogy egyik nap hoz nekik es csak a masik vagy azutani heten hoz nekik masikat. addig itt rohad az egesz es azik szet, azt eszik. Nyaron mi szotunk nekik at dobni kis fuvet, vagy neha adok neki egy kis repat, amit nagyon szeretnek.

2022. ápr. 9. 17:02
 15/29 anonim ***** válasza:
44%

Ha átjárnak, én eladnám őket. Megmondanám, hogy biztos elszöktek, mert rossz a kerítés.

Amit leírtál a lovakról, az nem állatkínzás!

2022. ápr. 9. 17:18
 16/29 A kérdező kommentje:

Ha ez nem is allatkinzas akkor se felel ez meg, es olyan is mondta mar nekunk akik ugyan ugy tartanak allatot mint ok. Nehogy mar meg nekem kelljen mindent itt elturni, csinalni ha nem en okozom.

Eladni? Amikor az egyik lo mar felvak es csak a vagohidra valo, alig bir menni szegeny, meg sebes is par helyen, amit a kerites okozott neki vagy a suru vakarozas. En szoltam nekik szazszor hogy valamit csinaljanak vele de az a valasz hogy a lo nem hagyja magat, meg hogy van neki mas dolguk is.

A kert ugy nez ki mint egy szemetdomb. a fakrol mar leettek a kerget is.. folyamatosan rugnak szet mindent. De latom te ebben szakember vagy hogy igy tudod hogy mi a jo nekik..

2022. ápr. 9. 17:34
 17/29 anonim ***** válasza:

Amiket leírtál, arra írtam, hogy nem állatkínzás.

Például az, hogy nincsenek körmölve, vagy az, hogy nincs tető a fejük felett.

Az sem az, hogy egy hétre kapnak szénát, ami elázik.

Illetve az sem, hogy nem legelhetnek.

Ilyen indokokkal bárhol kinevetnek.

A személyeskedést meg mellőzd, ha kéthetem!

Érdekes, korábban azt írtad, hogy a cigányok negvennék őket.

Most akkor hogy is van ez?

Ha senkinek nem kell, akkor add el vágóhídnak!

Legalább vége lesz a szenvedésének.

2022. ápr. 9. 22:17
 18/29 A kérdező kommentje:

Miert is nekem kene eladni ha nem az enyem.

En ha tartok allatot akkor tudom hogy mi kell nekik..

Ne mondd mar azt hogy amiket leirtam egyik sem ok arra hogy csinaljanak itt valamit.

Amugy meg en nem ciganyoztam csak azt hogy vasasok..Masok is csinalnak ilyet.

Nem szemelyeskedtem csak latom nem jutott el hozzad az en mondandom..

En nem azt varom hogy vegyek el toluk csak valaki vegre mondja mar el nekik hogy ez igy nem jo. Mert itt mar nem a mi joletunk a lenyeg hanem a joszagok jolete is..

2022. ápr. 9. 22:41
 19/29 anonim ***** válasza:

Az egyedüli ok az, hogy átjárnak hozzátok a kertbe.

Leírtam én is, hogy mi nem állatkínzás.

Te írtad, hogy senki nem csinál semmit. Erre írtam, hogy amikor nálad vannak, add el őket!

Nem személyeskedtél?

Nem mondtam, hogy cigányoztál.

Írtad, hogy vasasok meg akarták venni őket.

Egyértelműen cigányok, nem kell kertelni!

2022. ápr. 10. 07:25
 20/29 anonim ***** válasza:
ahelyett hogy csináltál volna egy lemez kerítést csak itt kínlódsz mert te is tudod jól hogy valószínű az öreg szomszéd már változni úgy sem fog ezt a liberális állatvédős kurválkodást faluhelyen egyébként se csípik úgy hogy te se vagy jobb egy fokkal se
2022. ápr. 10. 09:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!