Hogyan mukodik a NEBIH-nel a bejelentes?
Szeretnem bejelenteni a szomszedomat a NEBIH-nel vagy hasonlo szervnel, mivel evek soran tobbszori felszolitasra sem tesz eleget a keresunknek allattartassal kapcsolatban.
Azt szeretnem tudni hogy azon kivul hogy en ertesitem oket, nekem mi a feladatom meg? Es hogyan es mikor jarnak el ez ugyben.
Jegyzovel mar beszeltunk sajnos az nem megoldas.
Roviden a problema az hogy tobbszori felszolitasra sem tesz eleget hogy a juhokat ne engedje a kertunkbe. Ez mar egy jo par eves vita.
Buzrol, legyek, patkanyokrol nem is beszelve.
Most az van hogy 3eve ide hozott a kertjebe 3 lovat, hiaba szolunk neki hogy takaritsa fel a mocskot utanuk, semmi..
A keritest ami az o felelosege lenne nem akarja megcsinalni, mar a mi kertunk is tele van lo urulekkel.. szoval roviden ennyi. Mint irtam jegyzo nem tesz eleget keresunknek.
Hiaba fordultunk a jegyzohoz nem tesz eleget, azota volt mar valtas egy uj jegyzo. Apum elment hozza es elmondta a problemat de erdembe nem tudott segiteni, csak annyit hogy ez hosszadalmas ugy lenne. Ossze vissza magyarazott. A polgarmester meg azt mondta hogy o ebbe nem szol bele.
Az allatorvos se segit mert o nem ert semmihez. szoval azert erdeklodom hogy hatha a NEBIH segiteni tud.
A jegyzőnek tessékk beadványt adni. Szóban is köteles bevenni, de úgy látom van bátorsága nem aktát csinálni. Ajátok be a beadványt, neki eljárási kötelezettsége van. Kezdeném a birtokvédelemmel, annak 8 nap az intézési határidő. Ott neki határozatot KELL hozni, ami ha neked -vagy a másik félnek is természetesen- nem felel meg közigpert indíthatsz. Az állatorvost a hivatalos eljárásban a jegyző küldi, nem te hívod ki, bár nem is ő itt a főszereplő.
Én szánnék ügyvédre pénzt, évek óta ebben az életminőségben élsz, az otthonod (ingatlan) értéke csökken, szánd rá azt a pénzt. Ha mást nem egy 15-20 ezres tanácsadás, az ügy összes körülményeit elmondod, a keletkezett iratokat bemutatod és kapsz instrukciókat. Ne hagyd annyiban! Jön a nyár, megfulladtok a lószarszagban meg a döglegyekben. Senki nem érdemli meg, hogy a szomszédja döntése nyomán így éljen!
Mint irtam fennt hogy a regi jegyzovel annak idejen beszeltunk, kijott es csak annyit csinalt hogy raszolt, mivel a szomszeddal rokonok.
Azert nem szeretnek a jegyzovel intezkedni mert ugye ezt a szomszednak is le kell jelenteni hogy jon ki megnezni a problemakat stb, de o addigra mindent elintez hogy neki kedvezzenek, ugyhogy a jegyzo kilove. Barmilyen bizonyitekot mutatunk az nekik semmi.
És mit csinálnak az állatvédők?
Csúnyán néznek?
Másra nincs joguk!
Miert ne lenne joguk? Ami itt folyik az mar durva.
A baranyoknak a laba mar rohad szo szerint.
A lovak telben fagyban kinnt vannak, szakitjak szet jobban a keritest, legelni nem viszik oket sosem.Allandoan atnyulnak a mi oldalunkkra mar a mi kertunk is tele lotragyaval..
A kutyak allandoan a kertunkbe, nem tudjuk oket elzavarni mert felunk hogy megharap minket mivel beoltva sincs egy joszag se..
A patkanyokrol mar nem is beszelek. A kertunkbe csak ugy maszkalnak.
Ez csak a toredeke amit leirtam. De mindenki csak hallgat..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!