Kezdőoldal » Állatok » Állatvédelem » Ugatós kutya, mit tegyek?

Ugatós kutya, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Naponta több órán keresztül hallgatjuk, hogy a szomszéd kutyája ugat (lakótelepen lakunk, szemben kertes házban van).

Amikor megnéztem, láttam, hogy egy kis kennelben van (ránézésre nem felel meg a szabályoknak (azt hiszem 10m^2-nek kellene lennie)) fel alá fut és ugat.

Biztos vagyok benne, hogy nem engedik ki a kenneből, nemhogy sétálni elvigyék.

Tudnátok abban segíteni, hogy mi ennek a hivatalos, jogi menete?

(persze miután személyes felszólítást is intéztünk a gazdák felé)

Köszönöm a segítséget!

2022. márc. 20. 10:19
 1/6 anonim ***** válasza:
72%
Én úgy tudom 3X4-es a minimum. És honnan gondolod, hogy nem sétáltatják? És nincs kiengedve? És nem foglalkoznak vele? Először inkább azt javaslom menj oda barátságosan és kérdezz párat a kutyáról mi van vele az is lehet beteg. Nem kell máris hatósághoz fordulni.
2022. márc. 20. 10:35
 2/6 anonim ***** válasza:
89%

1. A kennel minimális mérete az állat súlyától függ. A pontos minimális méreteket meg lehet nézni a NÉBIH honlapján.

De nem hiszem, hogy hatékony vagy jó megoldás lenne a hatósághoz fordulni.

Először meg kellene próbálni beszélni vele: lehet, hogy sokat vannak távol, és nincsenek is tisztában a problémával.

2022. márc. 20. 10:57
 3/6 anonim ***** válasza:
97%
Én nébihnek írtam. Egy ideig sétáltatták utána, átalakították a helyét, lett kutyaháza stb. Majd 2 hét után ismét le volt sz4rva. Tehát sok értelme nincs jelentgetni, mert úgyse fignak vele foglalkozni.
2022. márc. 20. 11:22
 4/6 A kérdező kommentje:

Én a nébih oldalán kis testű kutyáknak 10 m2-es kennel méretet találtam - ez a minimum.

2 idős párról van szó, kb 24/7-ben otthon vannak.

Igaz, egyszer szóltam, akkor is fél éve, de akkor megint érik úgy látszik (azzal lett indokolva, hogy kint vannak a csirkék, azokat ki meg kell engedni) - tegnap, amikor néztem, egy csirke sem volt.

De köszönöm a válaszokat :) akkor újból megkeresem szóban.

3. válaszoló: Esetleg abban tudnál segíteni, hogy hogyan/ milyen formában/ hol tudom felvenni ezzel kapcsolatban a nébih-el a kapcsolatot? Ők egy felszólítást küldenek majd nekik?

(Köszi szépen a tanácsot :) )

2022. márc. 20. 11:40
 5/6 anonim ***** válasza:
63%

Sokszor megkérzdezik ezt.

Három lehetőség van:

1. elköltözöl

2. megvárod amíg megdöglik

3. ezt nem írom le

Igen, van ez a jogi mizéria, de hamarabb megdöglik a kutya, minthogy valamilyen döntés szülessen, és az végre is legyen hajtva.

Meg persze, első körben beszélni kell vele, de az ilyen emberektől ne várd el, hogy hirtelen megszállja őket az ihlet és foglalkozni fognak a kutyával, sétáltatják stb. Az ilyenek a tipikus "azért kutya hogy ugasson" emberek.

2022. márc. 22. 11:53
 6/6 István Holácsik válasza:
A válasz érdekelne hogy mit tudjak a kutyáimal csinálni ugasák a hozánk járo macskákat nekem is van ketö de azok nem zavarják a kutyákat kertes családi saját házban vagyunk játszunk a kutyákal rendszeresen de az idegen macskákat hiába zavaromnem menek el ha el is menek utána mindjárt visz a is jönek várom a válaszokat
2022. márc. 24. 13:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!