Olyankor mi a szitu , ha a betörőt , be surranot kapja el a kutyám ?
Esetleg meg is harapja mert elég ideges ha idegen embert lát a saját területen azaz az udvarba ?
Meg büntetnek ? Pedig el kapta a besurranot
Én úgy tudom, hogy kell a harapós kutya tábla+egy kép egy csúnyán ugató kutyáról (mert ezek sokszor nem tudnak olvasni... és ez valós indok a bíróságon) a telek minden oldalára vagy minden kapuhoz.
Ezután a kutya megrághatja az illetőt, nem kapsz büntit, ha viszont megöli, akkor az emberölésnek számít és te leszel az elkövetőnek beírva...
Én már hallottam olyan sztorikat, hogy az ilyen emberekben egyáltalán nincs semmi erkölcsi gát, kb azért is feljelentenek, ha romlott/mérgezett volt a cucc, amit elloptak...
#13 Ha a kutya éjjel megöli, és kint volt a figyelmeztetés a kerítésen, akkor a betörő felelőssége ha a tulaj nem volt jelen!
Ha viszont a tulaj rajtakapja a betörőt nem uszíthatja rá a kutyát, vagy meg kell akadályoznia hogy a kutya sérülést okozzon.
Ha 8 napon túl gyógyuló sérülést okoz a kutya,vagy öl akkor természetesen büntethető vagy.
Az őrkutya nem szabad,hogy agresszív legyen.Őrizni a területet és agresszívnak lenni nem ugyan az.
Plusz,ha nincs kint "harapós kutya" vagy bármilyen jelző tábla a kapun,hogy neked van odabent kutyád akkor megint szivacs.
Neki is jár büntetés amiért magán területre betör,esetleg garázdálkodik,de te nagyobb büntetést kapsz,ha neveletlen és agresszív a kutya.
De amúgy nem tudom miből gondolod,hogy előbb másznak be és utána nézik meg,hogy van-e kutya,főleg ha kint a tábla.
Ha valaki be akar törni nem fog bemenni viaskodni a kutyáddal.Visz napokkal előtte mérgezett falatokat,tűkkel és csavarokkal szúrkált húst,vagy kívülről elintézi valami dobható/lővető cuccal és amikor a kutya már ártalmatlan és te sem vagy ott bemegy.
Szóval nem,szó sincs róla hogy a kutya távol fogja tartani a betörőt,ha az be akar törni meg harapdálni vagy megölni végleg nem fogja.Ha valaki halni fog egy ilyen passzív összetűzésben az a kutya lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!