Mi ez a baromság, hogy éjszakára a lakásban egy ketrecbe zárják a "kis kedvenceket" ?
A kiskutyát is bezárjuk,szoba kennelnek hívják.
Macskát nem tudom,nem volt még soha macskám.A kiskutyát muszáj.Megrághat olyasmit ami neki ártalmas.Vezetékekkel az élen.
Ahogy nő úgy lesz egyre megbízhatóbb a nevelésnek köszönhetően,így ebből később egy kellemes elvonulásra tökéletes magánszféra lesz számára.
Én használtam szobakennelt, nekem arra volt jó, hogy az örökbefogadott kutyám megszokja az új otthonát, mikor hozzám került, ne legyen baj éjszaka, amikor alszom, vagy amikor munkahelyen vagyok. Illetve akkor használtam még, amikor ablakot cseréltek, hogy ne legyen útban a munkásoknak a kutya, ne essen ki az emeletről.
Aztán eladtam olyannak, aki autóban használja, amikor utazik kutyával.
Egy kollégám szobatisztaságra nevelés idején használta.
De tudok olyan példát is, akiknek aktív sportkutyájuk van, akinek a kennel a pihenés helye.
Ez,felelősségteljes állattartás.
Mivel jobb,ha bezárod a konyhába? A fürdőbe? Wc-be? Nappaliba? Semmivel.
Így néz ki egy berendezett szobakennel.Kibírja benne az éjszakát,vagy épp a munka időt is anélkül,hogy bármi baja esne.Nem kell,hogy nyargalásszon az egész házban felügyelet nélkül egy kölyök kutya.
Nekem is hasonlóképpen volt berendezve.Fekhely,játékok,kaja-vizes tál,és pelus.10 hetesen hoztam,talán 4 hónapos koráig kellett a pelus.Utána ez a kis zárt kifutó szerűség 6 hónapos koráig,addigra szokott le a rágásról akkor is,ha nem vagyok otthon.
Ha többen használnák kevesebb lenne a gyakoris kérdés miszerint:
-Megevett valamit éjszaka/ameddig dolgoztam a kutya,mi legyen?
-Össze-vissza pisil a házban a kutya,hogyan szoktassam le?
-Szét rágta a kutya az XY bútoromat,hogyan szoktassam le?
-Nyüszít a kutya az ajtóban,hogyan szoktassam le..?
Folytassam?
Kell,hogy legyen a kutyának egy saját helye,ami nyugalmat és főleg biztonságot ad akkor is,ha nincs ott senki.Csak azok a dolgok elérhetőek amik az övéi,amik nem tesznek benne kárt.
Ha haza jöttél kiengeded,és mivel már felügyelet alatt van vándorolhat ahová akar..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!