Kezdőoldal » Állatok » Állatvédelem » Szerinted az az állat, amelyik...

Szerinted az az állat, amelyiknek nem azt adják, amit megeszik éheztetve van?

Figyelt kérdés

Nem arra kell gondolni, hogy nyulaknak sültcsirkét adnak, hanem mondjuk macskának adnak párolt/főtt csirkemellet, a legdrágább száraztápokat(acana, royal canin, többízben), de macska csak kenőmájast, zsírt és nedves tápot hajlandó enni, amitől érthetően megy a hasa és néha hány is, mellesleg sokkal drágább is..

Elegem van belőle, hogy nem eszik rendes ételt, összekente kakival a teregetőről a ruhákat és irgalmatlan büdi van utána. Ismerős szerint éheztetni fogom ezzel a macskát.. Szerintem meg rohadtul nem, a gyereket sem nevelem chipsen meg csokin, mert neki derogál megenni a többi ételt, legalább egy száraztápot meg kellene ennie, vagy valamit, ami fogja a hasát.

Korábban(2 hónapja)megette amúgy a happycat egyik kajáját többé kevésbé lelkesen(tehát minimálisat belőle, akkor normális széklete volt, most azt vettem megint és egy falatot se eszik belőle.

A ti macskátok mit szeret?

2021. jún. 23. 08:10
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:

Kutyás vagyok, de ezzel a problémával néztem szembe pár hónapja.

Nem kínzás, csupán a macskád akarja érvényesíteni az akaratát. Ne add be a derekad, ha tényleg éhezni fog akkor majd megeszi a tápot.

Határozd meg az etetések időpontját, és csak akkor legyen ott a kaja. Ha nem nyúlt hozzá 15 percig és duzzog h nem jó, akkor vedd el, este megkapja. Ha akkor sem nyúlt hozzá, akkor IJ, holnap délben megpróbáljuk újra. És hozzá fog nyúlni, hidd el.

(HappyCat nem jó táp, maradj a Royal Canin-nál ha már említetted :D)

2021. júl. 13. 23:06
 22/24 A kérdező kommentje:

Oké, de ez idomítás, a kutyáknál bevált dolgok nem biztos, hogy működnek a macskáknál. Amúgy most az van, hogy mindig van kint egy tál kaja, amiből naponta párszor elrágcsál néhány szemet és olyan sovány, hogy szavak nincsenek rá. Vettem pár nedves tápot, néha összekeverem(hogy ne tudja lenyalogatni) a szárazzal, de úgy is valahogy ottmarad a száraz nagyrésze. Tök sovány és sokat nyávog, a happycat már elfogyott, most valami wildot kap. Amit nem eszik meg két nap után, a kutya kapja, az ő tálját meg újratöltöm ugyanazzal, amit előtte kiöntöttem.

Egyik nap kirpóbálom amit írtál, irgalmatlan nyávogás lesz:)

2021. júl. 14. 07:08
 23/24 anonim ***** válasza:

Azért ha "olyan sovány, hogy szavak nincsenek rá", épp ideje lenne megmutatni dokinak a cicát. Olyan nincs, hogy előtte van a kaja és csontra lesoványodik dacból.

Off: a kutyának nem biztos, hogy jót teszel azzal, ha macskatápot adsz neki mert tartalmazhat számára nem megfelelő dolgokat.

2021. júl. 14. 15:04
 24/24 anonim ***** válasza:

Nem mindegy milyen állat.

Madarakat nem szabad csak magokon tartani, kell gyümölcs, lágyeleség.

A nyulaknak, tengerimalacoknak készített tápok sok esetben magot tartalmaznak, ezek pedig hiaba ragcsáló fogazatúak, nem magevők, fűevők!

Kutya sokkal inkább elvan a megszokottól eltérő koszton, mint a tengerimalac szotyin.

Hüllők szoktak finnyázni, van amelyik megeszi a halott eleséget, van amelyik pedig csak az élőt- legyen szó tücsökről, vagy egérről. Ilyenkor nyilván nem szabad éheztetni, éppezért ha egy állat nagyon nem akar enni, vagy csak egyféle ételt annak eü okai lehetnek, akár mentális, akár fizikális- orvost megérne.

2021. júl. 28. 22:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!