Kezdőoldal » Állatok » Állatvédelem » Szerinted az az állat, amelyik...

Szerinted az az állat, amelyiknek nem azt adják, amit megeszik éheztetve van?

Figyelt kérdés

Nem arra kell gondolni, hogy nyulaknak sültcsirkét adnak, hanem mondjuk macskának adnak párolt/főtt csirkemellet, a legdrágább száraztápokat(acana, royal canin, többízben), de macska csak kenőmájast, zsírt és nedves tápot hajlandó enni, amitől érthetően megy a hasa és néha hány is, mellesleg sokkal drágább is..

Elegem van belőle, hogy nem eszik rendes ételt, összekente kakival a teregetőről a ruhákat és irgalmatlan büdi van utána. Ismerős szerint éheztetni fogom ezzel a macskát.. Szerintem meg rohadtul nem, a gyereket sem nevelem chipsen meg csokin, mert neki derogál megenni a többi ételt, legalább egy száraztápot meg kellene ennie, vagy valamit, ami fogja a hasát.

Korábban(2 hónapja)megette amúgy a happycat egyik kajáját többé kevésbé lelkesen(tehát minimálisat belőle, akkor normális széklete volt, most azt vettem megint és egy falatot se eszik belőle.

A ti macskátok mit szeret?

2021. jún. 23. 08:10
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
93%
eleve nem kellett volna neki adni ilyeneket,mert hozzászokott és elkényelmesedett,főleg ha benti macska,mert a kinti az a nem tetszik neki,megoldja,de a benti nem tud vadászni menni,max a távirányítót tudja rágcsálni :)
2021. jún. 23. 09:31
 12/24 anonim ***** válasza:
100%

Állj be egy jó minőségű tápra, és ne adj neki mást ameddig rá nem fanyalodik. Ez ennyi. Van aki szerint ilyet nem szabad csinálni egy macskával, meg egész nap legyen előtte a kaja (nálam azóta híznak a macskák mióta állatorvosi tanácsra(!) előttük hagyom a tápot egész nap...), de az én józan araszti eszem szerint a szabadban is akkor eszik a macska (gazdi nélkül) ha tud magának fogni valamit, és ez nem mindig történik meg.

Ajánlom a Brit Premium macskatápokat, nálam a legfinnyásabb is szereti.

Illetve átfutottam a kommenteket, és nem láttam, hogy mondták volna az állatorvost. Valószínűleg csak el van kényeztetve a cicád, de nem árthat, ha megnézeted dokival, mert simán lehet valami fogproblémája is, ha csak a puha dolgokat hajlandó megenni. Ártni nem árthat.

2021. jún. 23. 09:46
 13/24 anonim ***** válasza:
10%
Lehet, hogy így meg is a láthatóan nem szeretett macskádtól. ha pár napig nem eszik, a mája elkezdi lebontani magát, és elpusztul. Itt nagy bunkók biztatnak téged ostobaságokra, ha rájuk hallgatsz, nem sokáig lesz gondod és cicád.
2021. jún. 23. 09:57
 14/24 A kérdező kommentje:

Ja, mert a háziállat csak ügyürübügyürü lehet. Játszom vele, simogatom, a fejemen alszik, de már rohadtul elegem van abból, hogy a macska körül forog minden, a gyerekkel kevesebbet foglalkozok..

gyorsan csekkolom a fogait, de fiatal, csak 2 éves, most volt kozmetikában, ahol a fogait, fülét is nézték, én ezt nem tartom valószínűnek, mert pl lábujjakra, meg macskamentás játékokra kapható, szeret rágni.

Megnézem a brit premium cicatápot, ezt még nem próbáltam.

2021. jún. 23. 10:08
 15/24 anonim ***** válasza:
54%
Nem kell a száraztápot beáztatni nekik? Mintha régen ezt olvastam volna, de nem vagyok biztos benne már.
2021. jún. 23. 10:09
 16/24 anonim ***** válasza:
85%

17#

Nem kell, nem 90 éves nagymamákról van szó, az egeret se áztatja be nekik senki :D

2021. jún. 23. 10:20
 17/24 anonim ***** válasza:
100%

18-as vagyok

Van egy fogatlan macskám. Simán egészben lenyeli a tápot, sőt, ameddig utcacica volt (onnan fogadtam be, mielőtt vlaki a torkomnak ugrik), ha egeret fogott azt is képes volt leszopogatni. Morbid volt, de kétségtelenül találékony.

2021. jún. 23. 10:21
 18/24 anonim ***** válasza:

13

"Van aki szerint ilyet nem szabad csinálni egy macskával, meg egész nap legyen előtte a kaja (nálam azóta híznak a macskák mióta állatorvosi tanácsra(!) előttük hagyom a tápot egész nap...), de az én józan paraszti eszem szerint a szabadban is akkor eszik a macska (gazdi nélkül) ha tud magának fogni valamit, és ez nem mindig történik meg."

Akkor most a tieidnek elöl van egész nap vagy nincs elöl?

2021. jún. 23. 11:01
 19/24 anonim ***** válasza:

20#

Elöl van.

2021. jún. 23. 11:06
 20/24 anonim ***** válasza:
84%

Nekem is mentettem van, az ízfokozós szarokon kívül nem volt hajlandó mást megenni. Hiába váltogattam a drága, magas hústartalmú tápokat, inkább nem evett. Szóval úgy voltam vele, hogy ha éhes lesz, akkor úgyis megeszi a "szar kaját is".

És így is lett, nem bírta tovább, szóval átszokott a normál kajára.

Nem fog éhenhalni a macska a kaja mellett, csak nem szabad hagyni válogatni, pláne ha az amit most eszik nem is egészséges neki.

2021. jún. 23. 12:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!