Keresek olyan ügyvédet Pesten aki állatot és embert is ért fizikai kutyatámadások ügyében sikeresen fellépett már kártérítési ügyben. Állatmentő szervezetek dolgoztok ilyen jogvédőkkel?
Figyelt kérdés
Kétszer ért bennünket kettős kutyatámadás 2 hónapon belül ugyanazon gazdától származó kutyáktól közterületen: ami 8 napon túl gyógyuló sebeket okozott a kutyámnak és nekem is. Most kártérítési eljárást indítanék a tulajdonos ellen de a kutya rehabilitációja még folyamatban van. Olyan ügyvédet keresek, akinek ilyen jellegű ügyekben pozitív tapasztalata van. Kutyás szervezetek esetleg ,akik dolgoznak együtt jogvédőkkel.2021. márc. 12. 15:53
2/15 anonim válasza:
Írj az Állatmentő seregnek, tetovált állatvédőknek emailben, biztosan szívesen adnak tanácsot.
3/15 anonim válasza:
Szerintem ne tegyél semmit, mert el fogják altatni miattad a kutyát
4/15 anonim válasza:
Ok!Akkor harapdáljon tovább boldogot,boldogtalant.Ez aztán a jó megoldás 👀👀
5/15 anonim válasza:
Feljelentést tettél? Mert ez már büntetőjogi kategória is.
6/15 anonim válasza:
Én azonnal jelenteném fel a gcibe.Mi az hogy megharap a kutyája és nem is egyszer?Mit csinál ez hogy ilyenek a kutyái?Vagy ha harapós mert van olyan akkor miért nem tesz rá szájkosarat ha tudja hogy odakap?!Komoly nem értem az ilyen embereket
7/15 anonim válasza:
" Most kártérítési eljárást indítanék a tulajdonos ellen de a kutya rehabilitációja még folyamatban van."
Hát pont hogy nem kellene megvárni, hogy begyógyuljanak a sebek,-eltűnjenek a bizonyítékok...
8/15 anonim válasza:
De ugye azóta sem vettél egy gázpisztolyt, vagy gázsprayt, ugye?
9/15 anonim válasza:
Első körben rendőrség és feljelentés. Az állatorvostól kérj szakvéleményt, magadról is kérj látleletet. Utána lehet menni ügyvédhez, a bíróság is kérni fogja.
10/15 A kérdező kommentje:
Gázsprayt nem veszek mert azzal a saját kutyámban is kárt tennék. Azonnal és egyszerre támadó kutyák esetén nem tudod csak a támadókat lefújni ( egyik esetben sem működött volna ez a megoldás). Ráadásul a második támadás hátulról ért bennünket és nem is hallottam h jönnek a kutyák. Látleletek vannak és fotók is, orvosi leírás is --ezt egyébként az orvosok maguktól ajánlották a kórházban,pedig rengeteg dolguk volt a sürgősségin--. Rendőrségre a jegyző tett feljelentést és ma kaptam meg a határozatot hogy megszüntetik az eljárást a tulajdonos ellen mert úgy nyilatkozott , hogy nem ő engedte ki a kutyákat és azt mondta a rendőrségen hogy nem volt tudomása arról hogy kijárnak a kutyái a kerítésen át a közterületre. A rendőrség magától nem tesz semmit, nem is vizsgálja ki az ügyet csak vár és egy idő után átküldi az anyagot a jegyzőhöz vagy a megyei főállatorvoshoz úgy hogy ilyen esetben ne is menjetek a rendőrségre ( de leginkább ne is kerüljetek ilyen helyzetbe!!!!) A jegyző az illetékes a hatósági eljárás lefolytatásában a főállatorvossal együttműködve. Köszönöm a tanácsokat. Megérdeklődtem a jegyzőnél és nem altalják el a kutyákat max. veszélyessé nyílvánítják de az is egy hosszú eljárás.
2021. márc. 12. 22:46
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!