Kezdőoldal » Állatok » Állatvédelem » Régen,50-100 éve a falusi...

Régen,50-100 éve a falusi paraszt emberek tényleg rosszul bántak a kutyákkal, macskákkal?

Figyelt kérdés
Olyasmit hallottam, hogy akkoriban a macskákkal nem épp kesztűs kézzel bántak, simán agyonütötték őket ha nem volt rájuk szükség vagy ilyesmi, fogyóeszköz volt. A kutyákkal is így bánhattak vagy azokkal jobban? Lehet tudni ezekről valamit?

2021. febr. 13. 18:04
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
35%

Régen,50-100 éve a falusi paraszt emberek tényleg rosszul bántak a kutyákkal, macskákkal?

a kérdésre a válasz igen, a macskákat vizbe fojták a kutyákat agyon verik, a többit kínozzák és levágják. A falusi parasztnak nincs empátiája, ne a saját fejeddel gondolkodj, azok a lények 2 bitesek, neki az csak egy táry nem egy érző lény. Majd a pokolban visszakapják a karma nem felejt.

2021. márc. 1. 13:07
 22/26 anonim ***** válasza:
75%

21#

Azért ez így nem igaz,az tégy hogy anno a falusi paraszt ember nem ismerte a hobbiállat tartást,tehát nem tartott se kutyát se macskát csak azért,hogy csókolgasa puszilgassa.

Minden állatnak haszna volt,a kutya őrizte a házat a tanyát meg a többi állatott a ragadozóktól vagy a betolakodóktól,a macska levadászta a patkányokat egereket melyek csak kárt okoztak,a tehén tejtermékeket adott,a disznó húst stb.

Ahhoz,hogy ez jól működjön jól kellett bánni az állatokkal,nem igaz,hogy állatkinzó volt a paraszt. Legalább is nem ez volt a jelemző.

A parasztságot le kellett járatni,el kellet törölni mert nem illetek bele a fogyasztói társadalomba pontosan azért mert önellátó volt.

Na de ez már egy másik történet.

2021. márc. 1. 14:04
 23/26 anonim ***** válasza:
37%

21-es. Te olyan ostoba vagy. Csak az a kár, hogy még reklámozod is.

Gondolom te egy igazi városi észlény vagy, aki még soha nem járt falun, de így tudja elképzelni a falusi embereket, mint "2 bites lények".

Én is falun nőttem fel a családommal, és SOHA nem kínoztuk vagy bántottuk az állatokat. Apukám tanított meg rá minket gyerekként, hogy az állatokkal tisztelettel és szeretettel bánjunk. Ugyanúgy, ahogy őt anno a nagypapája és az apukája tanította ugyanerre.

Én csak ezt láttam otthon. Soha nem csak tárgyak voltak az állataink.

Szomorú, hogy mennyi hozzád hasonló ostoba ember van ilyen véleménnyel, akik azt hiszik, hogy a "falusi parasztok" tudnak csak állatokat kínozni, és tárgyként tekinteni rájuk.

2021. márc. 1. 14:37
 24/26 anonim ***** válasza:
63%
Még most is ezt csinálják. Falura költöztem, a szomszédom is ilyen.
2021. márc. 1. 19:26
 25/26 anonim ***** válasza:
48%

Ajánlom mindenki figyelmébe az 5-ös hozzászólást. Ez az igazság.

https://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__10989602-sul..

2021. márc. 1. 19:32
 26/26 anonim ***** válasza:
36%

25

Elolvastam amit belinkeltél,de miért is baj az, hogy a kutya azt kapta enni amit az ember meghagyott?

Mert most ha én főzök egy csirkepörköltet akkor a csontról a húst adjam a kutyának én meg egyem meg a csontot?

Azért ne essünk már át a ló túloldalára.

Én a nyolcvanas években voltam gyerek, egy kis faluban de nem emlékszem rá, hogy a boltban lehetett volna venni kutya eledelt, tehát a kutya azt ette amit mi, pontosabban amit meghagytunk, maradékot.

Emlékszem édesanyám a pörkölt maradékba kenyeret aprított és igen jó bőrben volt töle a kutyánk.

Aztán a rendszerváltás után persze jöttek a kutya eledelek széles választéka,de az elött itt nem volt.

Most is van kutyám,de a házi kosztot jobban megeszi mint egyik másik száraz tàpot, mondjuk az aszpikos konzerveket nagyon szereti.

2021. márc. 2. 09:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!