Az ellen jogilag mit lehet tenni, ha a szomszéd megfenyegetett, ha a macskám megint odacsinál a kertjébe, mérget tesz ki?
Jogilag köteles vagy a saját kerteden belül tartani a macskádat, azaz nem mehet át a szomszédba. Az, hogy a saját telkén belül mit tesz ki, abba nem szólhatsz bele, át se mehetne a macskád oda.
Egyébként nekem is van 2 benti macskám, de felhúztam a hátsó kertbe egy villanypásztoros kerítést, mert a szomszéd macskái rendszeresen ott jártak át, csesztették a madáritatónál a madarakat, teleszarták a veteményesemet, letörték a paradicsomokat és egyfolytában a kerti tó körül legyeskedtek. Plusz előszeretettel másztak rá és pisálták le a hintaágyamat.
Volt vinnyogás a villanypásztor miatt, de azóta legalább nincs húgyszag a kertibútoraink körül és nem nyúlok macskaszarba a veteményesben.
Plusz valamelyik tavaly beleesett a medencénkbe is.
Baromira elegem lett, hogy más nemtörődömsége miatt nekem lesz anyagi károm, szóval igenis tartsd telken belül a macskádat! Ha meg nem, akkor ne visongj, amiért a szomszéd azt tesz ki a kertjébe amit akar!
És nincs igaza abban, hogy nem neki kéne a macskád utána a szart szedni? Nehogy már neked álljon feljebb!!
Nekem is van 3 macskám - imádom őket - , érdekes módon ók nem járnak át a szomszéd kertjébe szarni. De ha mégis, úgy biztosan elszégyellném magamat és a megoldást keresném, nem jogszabályok után kajtatnék.
Emlékezzetek a fagyállós gazda esetére!
Ő a saját pincéjében öntött fagyállót a hordóba, mert lopták a cigányok a borát.
Bevallotta a bíróságon, hogy azért öntötte bele, hogy ártson a tolvajoknak.
Ezért éveket kapott.
Amilyen hülyék ülnek a bíróságokon, a kérdésben szereplő szomszédot is elítélnék, mert direkt mérgezés céljával csinálta.
Az udvarán azt rak ki amit akar.
Egyébként egy nyamvadt macskáról van szó, nem kutyáról. Imádom a cicákat, nekünk is volt, most a kutya miatt nincs, bár a lányom szeretne nagyon. Ha lesz is, kizárólag kint! Állat bentre nem való az én szemembe. A macska pedig mászkál mindenfelé, azzal nem tudsz mit csinálni, főleg nem egy olyan hatalmas udvaron ami pl nekünk is van.
Ebben ne legyél biztos! Én már mondtam a szomszédnak, hogy beszólok a macskái miatt. Amikor füvesítettem, akkor a felásott földben hemperegtek, kikaparták, odaszartak. A kerti bútoraimat folyamatosan lepisálták, elviselhetetlen volt a szag. A hintaágyon vagy aludtak vagy azon élesítettek karmot. A madáretetőm egy 2 méter magas lakkozott faoszlopon áll, azt is kikezdték.
Hátul a veteményesemben amikor szaladgáltak meg hemperegtek, nem egy paradicsomomat és paprikámat letörték.
A kocsibeállóban az autó tetején játszottak a céges autó antennájával, ami különösen nem vicces, mert nekem kell megtérítenem a kárt.
Estig tudnám sorolni mennyi bosszúságot és anyagi kárt okoztak, amíg ki nem húztam villanypásztort az egyetlen olyan helyre, ahol át tudtak jönni. Azóta nyugi van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!