Mi a véleményetek arról ha a macskák ki vannak engedve és ölik a madarakat és hasonlók?
A 18 as pont a macsk!kat akarja megóvni a kutyájától.
A kérdésedre megmondom az őszintét nem tudom a választ, engedd ki csak kisebb időszakokra, vagy tedd érdekessebbé a bentlétet, vagy nemtom biztos van szakirodalma.
Vannak emberek, akikben van ilyen empátia nevezetű érzés. Ez többek között azt is magába foglalja, hogy nem szeretnénk, hogy állataink feleslegesen más állatokat nyírjanak ki.
Ne legyen áldozat se a macska, se a madár a macskának, se a macska az kutyának.
Röviden leírom ismét: a házikedvencek nem részei a táplálékláncnak, nem a túlélésért vadásznak, nagy károkat tudnak okozni, ezért a természetbe nem valók.
Nagyon sok ismerősöm van, aki lakáson belül tartja a macskáját. Én részemről lezárnám, ezek tények, nem nagyon képezik vita tárgyát.
Hát 23-as a vitát már akkor lezártad amikor elkezdődött. Az elhangzott érvek még csak nem is súroltak. Nem is volnának ezek az állatok életképesek a természetben, ha nem volna az az óriási űr amit a ragadozók kiírtásával elértünk. Amikor sétálgatsz a természetben az mondod milyen megnyugtató,
én meg azt hogy ez mekkora szégyen. Persze hallottam már ellenérvként ilyet "Nálunk a nagyragadozók nem őshonosak" (a Föld egyetlen helye!) de ő is lezárta a vitát hiszen az ő tudása is megkérdőjelezhetetlen volt.
A szomszédom a fejébe vette,hogy macskát fog tartani.Figyelmeztettem,hogy macskabiztos kerítés is kellene,vagy macskakifutó,és legyenek bentiek,mert nincsenek biztonságban.Azt felelte,hogy a macska szabad állat,oda megy,ahova akar,kínzás bezárni.
Eddig a következő a mérleg:Cica 1/Megölte a dobermannom,mikor átjött.Cica 2/Elgázolták.Cica 3/Mérget evett valahol,hosszas szenvedés után múlt ki.Cica 4/Eltűnt,ismeretlen helyen tartózkodik.Cica 5/Valaki meglőtte légpuskával,nem élte túl.Cica 6/Tavaly télen bemászott a kocsim motorterébe melegedni.(Nem tudtam,hogy ott van,a következményeket el lehet képzelni,nem élte túl.)Cica 7/Egyenlőre él,de az egyik fülét leszakították valami bunyóban.
Mindez öt év alatt,szóval közel évente új macskára van szüksége.Miért tart valaki állatot,ha nem törődik az életével?
Nem tudom, hogy a 26-os túlzott-e, de ha igen, nem értem, mi lehet a gond.
Vagy a macskái voltak hülyék (átmászott egy dobbermannhoz), vagy a szomszédok állatok (légpuska)...
Nálunk, családi házas övezetben 3 kinti-benti macska él, az egyik most 4, a másik kettő 8-8 éves. Az előző macskánk 18 (!) évet élt.
Forgalmas helyen lakva nem engedném ki őket, de így tökéletesen elvannak.
Ha így élnek majd 15 évet boldogan, eseményekkel tele, bent viszont ellennének 20-ig is, még akkor is azt mondom, hogy így nekik a jobb.
Az én kutyám be volt zárva, megmérgezték, a macskám 8-éves senki se bántotta. Mindenki szépen kiválogatja a világnézetével egybevágó példákat, a többit meg elhallgatja, ahogy ezt a médiában tanulta.
Ha 26-ost arra kérném zárja be a lakásába a dobbermant mert zavar a csaholása, azt mondaná: a kutya az ilyen. Ha pedig valaki megmérgezné nem azt mondaná bocs nem való nekem kutya mert nem tudok rá vigyázni hanem azt milyen szemét emberek vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!