A kutya megeszi az élô tengeri malacot? Ha nem akkor miért nyalja folyton a száját miközbe nézi?
Élőt nem, mert előtte megöli.
Ha nem megbízható a kutyád ebből a szempontból, akkor ne teremts olyan lehetőséget, hogy erről meg kelljen győződnöd!
A foxterrier (keverék) vadászkutya és nem kegyelmez.
Eredetileg rókák kiugratására ás konkrétan kis rágcsálók irtására tenyésztették, míg végül valódi kotorékebbé vált.
SOHA ne hagyd felügyelet nélkül a malackáiddal, mert végük lesz és még csak nem is hibáztathatod, mert csak a dolgát teszi, amire tenyésztették!
A terriereket - többek közt - erre tenyésztették:
https://www.youtube.com/watch?v=r98aCvZ-7l8
Nekem is foxi keverékem van, előtte is az volt, minden rágcsálót megfognak a ház körül. (A mostani fiatalon megette a pockot, most már nem. Az előző soha semmilyen rágcsálót nem evett, de megfojtásban sokkal profibb volt.) De nevelhetőek, ha értesz valamit a kutyákhoz. Az enyém az idegen macskákat is üldözi, egyszerűen nem bír magával, a bőréből majd kibújik, miközben forog meg nyüszítve ugat, de a saját macskákat 1 nap alatt úgy hozzá tudom szoktatni, hogy egymás mellett lehetnek. 1 héten belül már összezárva magukra lehet hagyni őket, a macska - ha nem kutyagyűlölő - olyankor már dörgölőzni szokott a kutyához, az meg nagyon boldogtalanul néz ugyan, de eltűri. 1 hónap után már összebújva napoznak. A mostani macskám is úgy lett, hogy kicsi korában betévedt az udvarra, a kutya meg akarta fogni, de sikerült neki a betondarabok közé menekülni, a kutya a betont harapta meg kaparta, onnan mentettük ki. Másnap már a kutya orra előtt mászkált, persze akkor még csak szigorú felügyelettel, gyakori "nemszabad!" hangoztatással.
Ezt csak azért írtam le, hogy a legdurvább függőséget is ki lehet nevelni szoktatással a kutyából. De ehhez az szükséges, hogy érts a kutyához, ne csak szeresd, és feltétel nélkül végrehajtsa, amit az értésére adtál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!