Mit gondoltok az ausztráliai állatok helyzetéről?

“ (de ezt meg honnan lehet tudni...?!)”
Előre leginkább sehonnan, de amikor látni ilyen kimutatásokat, alig jut el valami a rászorulónak.
Egyszer kopogtattak nálam, mutogattak képeket beteg gyerekekről. Mondtam, ha a család beleegyezik hogy megkapjam az elérésüket, szívesen támogatok egyet direktben. Természetesen ez már nem tetszett nekik.

Abból kiindulva, hogy rengeteg ember küldözget új évre olyan képeket az ismerőseinek, hogy “Az új évre KÍVÁNOK: szeretetet, barátokat, segítséget, amikor szükség van rá...”
Kívánni még szép, hogy könnyű... meg fotókat megosztani... de ténylegesen segíteni, vagy tenni érte akar egy apró lépést is a másik felé, már luxus?!
És ugyanezt gondolom a most aktuálisan ilyen, ausztráliai őserdős posztoktól. Szimpla, cselekvés nélküli sírdogálásból, nézettség és lájkok céljából generált kamu-“együttérzésből” még soha az életben nem lett valódi segítség!
Kylie Minogue az, akit nagyon tisztelek ebben a helyzetben. Mert ő amellett, hogy megfogalmazta, mennyire szívén viseli az otthonának jelenlegi helyzetét, összefogott az egész családjával, beleértve a szüleit és a testvéreit is, és 500.000 dollárt adományoztak a tűz megszüntetésére, az állatok megmentésére, és az utána történő helyreállításra.

Nézd, mivel nem lehet csak úgy odamenni, nyilván megszervezik az önkénteseket, ha van rájuk igény, és akkor hasznos lesz a munkájuk. Ha meg nincs igény rájuk, úgysem lesz belőle semmi.
A kezdeményezés jó, ha összecseng az igénnyel, akkor meg hasznos is.
Én semmi rosszat nem látok ebben.

Lehet sokan divatból csinálják, de szerintem nagyon jó, hogyha segíteni akarnak akár adományozással.
Viszont szerintem elég álszent, amikor 2 nap alatt több állatot öl meg a hús és tejipar a világon, mint ahány állat meghalt ott hónapok alatt.
Vissza kéne szorítani az állati eredetű élelmiszereket és termékeket, ha már annyira allatbaratok vagyunk. Míg a koalàt siratjuk, a fél disznó ott a hűtőnkben.
Minden állat egyformán értékes és szeretne élni.
Én amúgy a helyi vöröskeresztet tudom, hogy megbízható küldeni nekik

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!