Mi a véleményetek a magyarországi mezőgazdaság, és állattenyésztés helyzetéről, amelyet a politika?
Hosszú éveket töltöttem a mezőgazdaságban dolgozva az ország minden részén(lovász vagyok).
Azt tapasztalom,hogy egyre rosszabb a helyzet.Idehozzák az EU szemetét,a magyar termelőt ellehetetlenítik.
A lovas világra van inkább rálátásom amai napig.Privatizálták a régi nagy méneseinket,pl.Apajpuszta,még lehetne folytatni,ezeken a helyeken omlik-romlik minden,lóállomány és épületek.Apajon pl.gyakorlatilag megszűnt a lovasélet,idegenforgalom és minden,a falu nagy része munka nélkül tengődik.
Muszáj lenne a valaha méltán híres magyar mezőgazdaságot újra visszaállítani régi fényébe.
Figyeljetek ezt én tanultam, és elég érdekes:
Léteznek ugynevezett Preferenciális szerződések, amelyeket az eu tagok irnak alá és arra vállalnak kötelezettséget hogy egy szegényebb országtol vásárolnak x,y terméket hogy annak gazdasági helyzetét javitsák.
Ez is megbujik ám a dolgok mögött..
a magyar mg. elmaradott, nem képes saját árnyékából kilépni...
nézd meg Dániát, Írországot, Angliát...
a magyar egy önsajnáltató, sírva vigadó fajta, nem képes tenni és kitartani.
Ez az igazság.
Egyébként a keresztapán falugazdász, nagy földjei vannak és elég jól megél. Gyógyszeriparnak termel ill. kukoricát termeszt.
A bevételből pedig kifizeti az embereit és fejleszt, befektet, vadonatúj gépeket vesz, nem pedig elherdálja.
Na? Csak ugye az elején meghúzta a nadrágszíjat. Nem mulatott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!