Hova forduljak ezek után?
Egy kisebb községben élek fejér megyében, budapestől olyan 40km-re. Azt gondoltam itt majd nyugodtan lehet kutyust tartani, mi baj lehet? Sarok telkünk van így két részen is belátni illetve a kutya is kilát. Történet:
Rendszeresen járkálnak erre 14-30 év közötti falusiak, üvöltenek a kutyáimra ( 2 németjuhászom van) rázzák a kerítést, és egyszer a szuka kutyámon egy hatalmas seb volt. Hátán ki volt kopva a bőr. Lefotóztam, de nem tudtam ki lehetett az. Másik rendszeresen patkányok vannak a kertbe bedobva. Tudom hogy bedobtak mert szét voltak taposva és rohadtak!!! Kutyáim hálisten nem nyúlnak hozzájuk.
Az utolsó eset: Van itt egy család ( kisebbségiek) szóval nem jutottunk egyről a kettőre. Minden rasszizmus nélkül... Rendszeresen erre jönnek egy pici kutyával, és szerencsétlen fél az enyéimtől. A pláne, hogy nem erre laknak, de építkezünk és bámészkodni járnak erre. De napi 5-6szor biztos!!! És van, hogy este 11kor is itt vannak. Mikor látják hogy a kutyáim ugatják az övét akkor a kisfiúk aki értelmileg sérült, nagyjából 12 éves lehet, elkezdi felvenni a kavicsokat és dobálózik. Volt hogy botokkal ütötte a kerítést!!! Nem tudom mennyire lenne etikus egy kisfiúval veszekedni, de a szülei mintha megse hallanák az embert. Megmerem kockáztatni, hogy nem is értik. Eléggé alul iskolázottak. Féltem a kutyáimat! Mit tehetek az ellen, hogy ezek a népek ne bánthassák őket?? 30N
Előszőr kamerázd be az udvart, hogy minden látszodjon (ki, mit csinál), és ha a kamera nem tartja őket távol, jelentsd fel mindegyiket és mutassd be a kamera felvételt bizonyítéknak.
Mást nem igazán tehetsz.
Kutyáidat érdemes lenne lakásban, ill. kerítéstől távolabb (nagy kennel, hátsó kert) tartani, míg baj nem történik.
Kamerát felszerelni, azt jól látható helyekre ki is táblázni.
Illetve átláthatatlanná tenni a kerítést, amennyire lehet.
Fel kéne már fogni, hogy a cigányok jelentős része nem nevel gyereket.
Nem szólnak rá, "hiszen még gyerek".
Az már részletkérdés, hogy fogyatékos vagy sem.
Valószínűleg a felnőttek többsége sem éri el a 100-as IQ-t, elvárható kultúra és empátia szintjét.
Csináltass zárt kerítést trapézlemezből!
A kertbe villanypásztor, hogy ne menjenek közel az ebek.
Kamerák, amik látják a kerítést.
És végül a legfontosabb: Ha megtudod, hogy egyértelműen, azaz 100%-ra biztosan, hogy kik azok. Akkor azonnal és kőkeményen megtorolni!
Nem kell fosni, ha szétcsapsz egy térdet, vagy kart törsz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!