Szerintetek nincs túlzásba víve manapság ez a "kutyabarát" téma?
Kutybarát áruház,
kutyabarát albérlet,
kutyabarát étterem,
kutyabarát pláza,
kutyabarát szálloda,
kutyabarát strand.
Néhány éve még ezekre a helyekre nem nagyon engedték be a kutyákat. Azért mert egyre nagyobb divat lett a kutyatartás, és vannak akiknél úgynevezett "családtag" vannak olyanok is, akik esetleg kutyaugatás, kutyasz.r és kutyabűz nélkül akarnak élni. Az ő jogaikkal mi van? Én egyetértenék vele és támogatnám, hogy ebadót kelljen fizetni a kutyásoknak. Meg ezekre az úgynevezett "kutyabarát" helyekre is rohadt sok adót kellene kivetni, akkor talán csökkenne a számuk. Egyetért más is ezzel?
Személyes tapasztalat a közelmúltból:
Évente 1x ki szoktam venni egy kis panziót az erdő szélén. Nyugi van, csend, hallgatom a baglyokat vagy a szarvasbőgést (évszaktól függően) éjszakánként. Csend van és nyugi.
Idén volt olyan "szerencsém", hogy egy kétgyermekes család vette ki a mellettem lévő részt. Mást sem hallottam éjszaka, mint a folyamatos ordítozást, visítozást, kiabálást. Amikor mentek el reggel (babakocsival egy olyan helyen, ahol zömében csak erdei túrák vannak), akkor kávézás közben a teraszon láthattam, ahogy liluló fejjel ordít valamiért a kisebbik, a nagyobb meg csak azért bőgött, hogy zengjen az egész erdő. Anyuka meg csak áll és néz. Szerintem azon gondolkozott hova ássa őket.
Kivittem a szemetet és megcsapott a 40 fokban érlelt pelenkaszag, szóval majdnem belerókáztam a kukába. Aztán amikor visszaértek, akkor a nagyobbik focizott a kertben (ablakokat nem kímélve), visítoztak, aztán addig ment a hiszti, amíg úgy feltúráztatta magát, hogy sikerült odahányni a fűre. Természetesen ottmaradt, nem szedte fel senki.
Miután szóltunk, hogy mások pihenni jönnének ide, nem ezt hallgatni, így bent maradtak a házban (de ugye ott is lehet hallani), aztán másnap hazamentek.
Bár inkább kutyások jöttek volna, mint tavaly. Semmi baj nem volt.
09.15 és 09.37
Plázákban rendszeresen látok kutyát sétáltatókat, vagy a Praktikerbe is, szabadstrandokon is rendszeresen látni, kutyát fürdetőket, éttermi teraszokat pedig már nem látni kutya nélkül. Lehet normálisan is kutyát tartani, bizonyos keretek közt. De az hogy egyesek mindenhova beviszik és háborognak ha nem tehetik meg, na azt azért túlzásnak tartom.
Nagy divat lett manapság, a "kutyát tartok gyerek helyett" életfelfogás.
Tudom, létezik sok olyan nő, aki annyira ronda hogy nincs aki felcsinálja. Meg olyan pasik akik rinyálnak hogy 30 évesen még nem értek nőhöz. Na ők tartanak kutyát :D
De azért egy kisgyereket ne hasonlítsunk már egy kutyához.
09.37
Régebben is mentek nyaralni kisgyerekekkel. Senkit se zavart. De ha téged a gyerekzsivaj zavar, akkor jobb lett volna kutyaőrjöngésre ébredni korán reggel? Vagy egész éjjel kutyavonyítást hallgatni? A gyerekek nem hiszem hogy hangoskodnak éjjel.
"Nagy divat lett manapság, a "kutyát tartok gyerek helyett" életfelfogás."
Mint írtam, egyiket se tartok. Szövegértés?
"Tudom, létezik sok olyan nő, aki annyira ronda hogy nincs aki felcsinálja. Meg olyan pasik akik rinyálnak hogy 30 évesen még nem értek nőhöz. Na ők tartanak kutyát :D "
Szóval a személyeskedés a legnagyobb ütőkártyád, ha normálisan érvelni nem tudsz?
(Mellékesen megjegyzem, házasságban élek.)
"De azért egy kisgyereket ne hasonlítsunk már egy kutyához."
Miért?
A gyereksz@r jobb a kutyasz@rnál?
A gyerekordítás jobb a kutyaugatásnál?
A gyerekek által lehetségesen terjesztett milliónyi betegség jobb a kutya által terjesztettnél?
A gyerek által mindennel összekoszolt dolgok jobbak annál, hogy pl egy kutyának poros a mancsa, amivel a padlón áll?
Továbbra is kíváncsian várom a választ.
Szándékosan nem azt írtam, hogy "a gyerekek jobbak/rosszabbak a kutyáknál", direkt hozzátettem, hogy AZ EMLÍTETT DOLGOKBAN.
Bár ahogy elnézem, kicsit nehézkesen megy az olvasott szöveg értelmezése.
Látszik, hogy valami 70-es IQ-jú gyárimunkás lehetsz.
Szerinted a hülyegyerek nem óbégat egész este? Vagy mert jön a foga vagy mert beszart vagy mert csak úgy. A kutya legalább alszik vagy csendben van. Franc se kíváncsi erre és nem véletlenül vagy egyre több gyerekmentes szálloda vagy kajálda. Mert az ember pihenni menne.
Egyébként nem szoktam szabadstrandra járni, mert nem sajnálom a pénzt az őrzött parkolóra és arra, hogy valaki felügyelje a parton hagyott cuccokat, de nem vagyunk egyformák. Nem mellesleg a kutya nem pisál a vízbe és nem is szexel benne, ahogy sokan mások. ;) szóval inkább kutyaszőr ússzon körülöttem, mint valakinek az amőbája.
De mondom és mondták màr többen is: nem új dolog ez a kutyatéma, maximum a hozzád hasonlóknak, akik a zsákfalun kívül még nem jártak máshol (tudom, most jön az, hogy 2x körbeutaztad a Földet).
És a plázában is inkább egy nyugodt kutya sétáljon el mellettem, mint egy visítozó, követelőző hülyegyerek, aki még földhöz is vágja magát, ha nem kap nyalókát.
Elég csak bemenni délután a Dechatlonba. Mint egy rohadt játszótér, nyugodtan vásárolni sem tudsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!