Szerintetek nincs túlzásba víve manapság ez a "kutyabarát" téma?
Kutybarát áruház,
kutyabarát albérlet,
kutyabarát étterem,
kutyabarát pláza,
kutyabarát szálloda,
kutyabarát strand.
Néhány éve még ezekre a helyekre nem nagyon engedték be a kutyákat. Azért mert egyre nagyobb divat lett a kutyatartás, és vannak akiknél úgynevezett "családtag" vannak olyanok is, akik esetleg kutyaugatás, kutyasz.r és kutyabűz nélkül akarnak élni. Az ő jogaikkal mi van? Én egyetértenék vele és támogatnám, hogy ebadót kelljen fizetni a kutyásoknak. Meg ezekre az úgynevezett "kutyabarát" helyekre is rohadt sok adót kellene kivetni, akkor talán csökkenne a számuk. Egyetért más is ezzel?
Egy csomóan nagyon nem szeretik a gyerekeket.
Hangoskodnak, szaladgálnak, visonganak, veszekednek, üvöltöznek, nyavajognak-bőgnek, verekednek és még sorolhatnám. Akkor most tiltsuk ki a gyerekeket az éttermekből, mert az nem játszótér meg óvoda?
Szerintem 10× annyi büdös, koszos, undorító ember van mint kutya. Mindenki megizzad, fingik, böfög, ezek mellet fel sem tűnne a kutyák szaga (ami egy jól ápolt kutyának alig érezhető).
Ha zavar a kutyás étterem, ne menj oda. Gondolom akik nem szeretik a gyerekeket, nem mennek gyerekbarát családi éttermekbe.
Az pedig, hogy valaki családtagként kezeli a kutyát, egyáltalán nem baj, sőt, nagyon jó. De mit zavar ez téged? Mindenkinek vannak furcsának tűnő szokásai.
Az ebadó helyett hülyeség-adó kéne, na akkor fizethetnél rendesen :D :D
Engem és még sok másik embert pl az ilyen akadékoskodó, besavanyodott, ha neki nem lehet jó akkor másnak se legyen emberek jobban zavarnak.
"ha neki nem lehet jó akkor másnak se legyen emberek jobban zavarnak"
Na ezek tipikusan a kutyások. Ha őket zavarják pl a gyerekek, akkor ő meg vonyítattja, ugattatja a kutyáját, meg beviszi mindenhova bűzölögni (mert családtag), meg a járdára sz.ratja, meg föl nem szedi utána. Szóval az ebadó mellé, még tahóság adót is kellene fizetni.
Előre látom ebből mi lesz, de részben egyetértek veled. Nagyon el van túlozva (egyeseknél már betegesen) ez a kutyabarát dolog. Azzal semmi bajom, ha egy vak ember kutyával megy vásárolni, elvégre neki a kutya a szeme, nélküle sokkal nehezebb volna számára sok minden. De az, hogy vásárlás/ebédelés/alvás/fürdőzés közben ott sétáljon/üljön/feküdjön/pancsoljon egy bolhafészek, nem normális dolog. Épp így nem normális az, mikor a kutya az ágyon alszik, vagy épp smárol vele a gazdája. Ezt viszont én még simán lenyelném, hisz annyi a dolgom, hogy nem megyek ilyen társaságba. Viszont az, hogy mindezért egy utolsó mocskos szemét állatkínzónak neveznek rendszeresen, aki leragadt a sötét középkorban, az már azért kissé sok.
A kutyaadót viszont hülyeségnek tartom. Nehéz kivitelezni, ki lehet védeni, plusz ezzel csak az állatok szenvednének, mikor nem fogadják őket örökbe a menhelyről, vagy épp megölik őket a tényleges állatkínzók. Inkább a gazdákkal kéne valamit kezdeni.
27-es: igazad van. Én szeretem a kutyákat, de kicsit tényleg túlzás, hogy mindenhová magukkal hurcolják egyesek , mint egy gyereket. Nem vagyok abban biztos, hogy a kutyák is mindig élvezik ezt.
Véleményem szerint, étterembe állat nem való.
Kutyabarát munkahely kimaradt. :-)
Mostanában sok munkahelyre beviszik egyes gazdák a kutyájukat is. Dolgoztam én is ilyen helyen. Vegyes volt a vélemény, mert volt kolléga, akit zavart, / engem speciel nem /és voltak olyan kutyák, akik nehezen viselték, ha a gazdájuk távolt volt valamiért, és akkor panaszosan nyüszítettek, mert otthagyták őket az irodában.
Mintha lett volna már ebadó korábban, de aztán eltörölték. Nem tudom, lenne-e értelme. Inkább felelős állattartók kellenének és már a gyerekeket is arra nevelni. De ez a tendencia azért már javulni látszik, az elmúlt 15-20 évhez képest.
Régen láttunk, kedves adott szexuális irányultságú kérdező. Kitartásod valahol csodálatra méltó.
Kutyabarát áruház, étterem, szálloda azért van, mert fizető kutyás vendégből több van, mint hozzád hasonló kutyafóbiásból. Sorry, de mindenki úgy él, ahogy tud, ha valaki kutyásoknak nyújt szolgáltatást, akkor nem kell odamenned. Van egy csomó kutyamentes hely, támogasd őket a fogyasztásoddal, talán ettől szaporodni fognak.
Ami a kutyabarát strandot illeti, az egész Balatonon 1 db van, ahová egyáltalán beengedik őket, és az is egy posvány, ahol korábban se akart senki fürödni. Nagyon túlzásnak hangzik, ja.
A kutyabarát albérlet meg ritka, mint a fehér holló. A legtöbb főbérlőnek a háta közepére se hiányzik a kutyás lakó, sajnos sokszor jogosan. Másrészt téged, mint egyszeri kutyafóbiást sehogyan sem befolyásol, hogy az adott kutyás tulajdonosa vagy bérlője az otthonában. Persze ha csak az a célod, hogy szívjanak a kutyások, akkor egynek elmegy.
Szerintem még mindig túl kevés, alig vannak ilyen kutyabarát helyek...
Áruházról egyről tudok, albérletet alig lehet találni, ahol egy aranyhörcsögöt elviselnek, nem még hogy kutyát... étteremről nem is tudok, hogy lenne ilyen a közelben bárhol, pláza... ja akkor egy plázát tudok, viszont ezesetben az áruház nulla... szállodából van pár, csak aztán a tulaj nehogy kinyírja a kutyád, strandról se nagyon hallottam még, állítólag a Balatonon van valami posvány ahova be lehet vinni, hát kösz. :D
Ebben mi a túlzás?
Normálisan kezelt kutya nem ugat és nem büdös, a gazdi pedig összeszedi a kakit utána.
Igazából nem értem, a gyerekek is sokszor koszolnak, betegségeket terjesztenek, NAGYON hangosak, anyu gyakran a strandon/parkban/játszótéren pisilteti-kakiltatja őket a fűre vagy a fa tövébe, és nem szedi össze utána, tulajdonképpen miben rosszabbak ilyen téren a kutyáknál? Aztán mégsincsenek kitiltva sehonnan - na jó, van az országban 1 vagy 2 szálloda, ahova nem lehet vinni, amúgy meg MINDENHOL ott vannak.
¯\_(ツ)_/¯
Egyébként ezt nem csak költői kérdésnek szántam, KOMOLYAN kíváncsi lennék, hogy miben jobbak a gyerekek a kutyáknál a fent említett dolgokban. Nagyon szívesen olvasnám valaki válaszát erre. :) De látom már páran kérdezték, aztán a kérdező meg a vele egyetértők valahogy dodgeolják a dolgot, hogy ne kelljen válaszolni, szóval nem sokra számítok. :D
(Nincs se kutyám, se gyerekem, még mielőtt az lenne a tudományos következtetés, hogy csakazértis "ugattatom" (lol?) a kutyámat, hogy jólmegmutassam.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!