16 évesként mit tehetek a földért?
Igazabol itt az a baj, hogy sokkal nagyobb mennyisegben termeljuk, mint ahogy az lebomlani tud. A hungarocell lebomlasi ideje peldaul 1-2millo ev. A pelenkae minimum 500. Na most egy gyermek a szobatisztasaga elott rengeteg pelenkant 'fogyaszt' es mind ezzel a Foldet terheljuk, hisz ujrahasznositani nem lehet.
Ha ahogy irtad, elegetjuk peldaul, az ugyanugy szennyezi a kornyezetet, hiszen a szmog is rengeteg kart okoz az emberi szervezetben es elegge jelentos kerdes jelenleg. Olyan megoldas nincsen, ami ne az emberek osszefogasan, lemondasan alapulna. Masik problema az ozonreteg, ami megint csak nincsen tul kecsegteto allapotban.
Regen volt egy hir, hogy talaltak egy gombafajt, ami lebontja a muanyagot. De gondolom vagy nehez tenyeszteni vagy csak rovid idovel gyorsitja meg a folyamatot.
Már az is számít, ha szelektíven gy]űjtöd a szemetet, illetve odafigyelsz, hogy ne termelj feleslegesen.
Nejlon helyett textil szatyor, ne pazarolj.
1. Klímaváltozás mindig volt, van, lesz. Ezen mi nem tudunk (és nem is kell) változtatni, a minőségét tudjuk jobbá vagy rosszabbá tenni, és a sebességére lehetünk némi befolyással.
2. 1-1 ember kevés, még egész Magyarország is, viszont sok kisember befolyással lehet sok másik kisemberre, és így tovább, tehát ha elfogadjuk, hogy a globális javulás idő, és így is hajlandók vagyunk hozzájárulni, nem pedig nem csinálunk semmit, mert a mi életünkben talán nem is lesz eredménye, akkor idővel talán mégiscsak lesz eredmény, ha nem is nekünk, a következő generációknak, és az élővilágnak.
Tudsz például szelektíven szemetet gyűjteni, csökkenteni az egyszer használatos műanyagok használatát, újrahasznosítani kicsiben, tudod nem pazarolni az ételt, ha már lesz jövedelmed, adakozhatsz olyan szervezeteknek, akik többet tudnak tenni, mint te távolról... stb.
Ültethetsz magot, nevelhetsz fát, ha elég erős lesz, kiültetheted a szabadba.
Én mostanában elkezdtem kutyasétáltatás közben szemetet szedni. Vagy kidobom a legközelebbi kukába, vagy ami olyan, összegyűjtöm, és viszem szelektívbe.
Milyen érdekes is az élet! 44 éve a világból ki lehetett volna kergetni azzal, amikor az idősebbek azt tanácsolták; tanulj! Azzal tudsz a legtöbbet tenni a földért, ha felnőttként olyan állásod lesz, amit imádsz. Ami kielégít. A saját sorsával elégedett ember tudja a legtöbbet tenni másokért, a természetért, a Földért.
60 évesen azt kell mondjam, igazuk volt, akik erre intettek. Elértem mindent, amit akartam, most már van időm, energiám, anyagi lehetőségem a Föld védelmével törődni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!