Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Egy átlagemberként mit tehetün...

Egy átlagemberként mit tehetünk a földért?

Figyelt kérdés
Nos, egy átlagos hétköznapi ember mit tehet azért hogy 20 év múlva ne dögöljünk ki? Egyre jobban kezdi felkapni a világ ezt a környezet védelme dolgot, eddig eléggé el volt tusolva, de mostanság hírek, rengeteg ember foglalkozik ezzel. De leht már késő is, vagy nagyon afele halad. Ha nem kezd el minden ember ötletelgetni, és tenni, valszeg az unokáink már nem érik ezt meg. Vagy lehet hogy ők igen, de az ő unokájik már nem. Valamit mégis csak tenni kell, és szinte mindem ember legalább egy kicsit lelkiiseretes, de akkor mire várunk? Ha 1-1 ember nem termel müanyagot, vagy megöntöz 1-2 fát. De össze kéne fogni. Kellene egy amolyan "vezető" akit nem befojásolnak, épp ésszel tud gondolkodni. Most akár az amazonas, lehet ezt nagyon megbánják, lehet most ettől magasabb lesz az élet színvonal, de nézze majd meg magukat 30-40 év múlva. Ha így haladunk ki fogunk dögleni, ez van. Vagy igen hamar találunk egy megoldást, esetleg összefogunk, vagy nemsokára nem az ember lesz a tápláléklánc csúcsa, esetleg nem lesz ember. Mégis ez a hazánk, de se teszed tönkre a házad, a föld is a házunk, és erre még jobban kéne vigyázni. Egy házat vehetunk másikat, máshol. De földből csak ez az egy van nekünk. Vélemények?
2019. aug. 24. 14:03
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Amondó vagyok a legtöbb amit tehetsz ültess fákat, kb költségmentes és nagyon hasznos lesz.
2019. aug. 24. 14:04
 2/12 A kérdező kommentje:
Testvír, ennyi idő alatt el se olvashattad. Épp ezt fejtegetem, de jó, akkor ha gondojátok 1-2 ötletet gyűjtögethetünk, de azért a témát is fejtegessük. Amúgy bocsi h kicsit össze vissza írtam, de ez van, a lényeg a lényeg :).
2019. aug. 24. 14:06
 3/12 anonim ***** válasza:

1. Szemét: Lehet újrahasznosítani, manapság sok helyen minden szart beledobálják, igy nem lehet válogatni. Papir, üveg, stb külön helyen kell tárolni.

2. Losolót kiépíteni, hogy tűz ellen tudjuk védekezni.

3. Ültetni fákat, növényeket amelyikből nagyon kevés van.

4. Épületeket le kellene korlatozni, mert ahogy nő a népesség, addig írtják az új területeket. Pl egy szintes lakás helyett hatalmas emeletes ház.

5. Be kell tiltani a faházakat, pl Amerikában az van...

6. Vannak tesla kocsik, de az sok idő mire mindenki át tudná váltani... Tehát ha megvalósul, akkor nem lenne levegő szennyezés

2019. aug. 24. 14:28
 4/12 anonim ***** válasza:
Sajnos, nem fogjuk megmenteni a bolygót :(
2019. aug. 24. 14:32
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Arról már rég lekéstél barátocskám. Az ember szépen elpusztítja ezt a bolygót aztán a természet helyreteszi a dolgát. Úgy mint a dinoszauruszoknál. Nálunk máshogy lesz a kihalás kora. Már rengeteg állatfaj halt ki az ember miatt. Ha pedig elolvad a jég az Antarktiszon akkor a medvék és a pingvinek kihalnak a meleg miatt. Már most elkezdődött ez. Az a nagy víz pedig elönthet városokat,országokat.
2019. aug. 24. 15:11
 6/12 anonim ***** válasza:
utolsó: pontosan! Amikor elpuszul a bolygo, aztan millió év múlva jön ujra az élőlények, növények stb
2019. aug. 24. 15:30
 7/12 anonim ***** válasza:

[link]

Pontosan ezt tudod tenni.

2019. aug. 24. 17:43
 8/12 A kérdező kommentje:
1 még minden visszafordítható lenne, de össze kéne fogni, ami nem fog megtörténni. Ha nem termelsz szemetet, az sem segít, gyártani fogják, megint csak össze kéne fogni és csak úgy lenne megoldható hogy a gyártók se termelnék a szemetet. Az anktartisz, hát az meg szopacs, de lehet már késő. Az hogy kihalunk és pár milla év múlva új fajok jönnek létre, simán lehet, mindig ez van, csak egyre fejletebb. Érdekes elképzelni, de ameddig lehet húzhatnánk hogy kiélvezzük a bolygónk. Egy ember írt privit, hogy amit tehetsz: ne legyen gyereked. Na erről mit gondoltok.
2019. aug. 25. 11:18
 9/12 anonim ***** válasza:
Ahhoz kell isten, hogy az emberek össze fogjanak és betartsanak a szabályokat.
2019. aug. 25. 12:13
 10/12 A kérdező kommentje:
Szerény elméletem szerint isten létezik, bár nem úgy ahogy mások gondolják. Szerintem istent azért hozták létre / találták ki, hogy az emberek akkoriban nem foglalkoztak az etikettel max a szabályokkal, tehát kelett valami ami visszafogja őket, ilyen például hogy légy jó, kedves másokkal stb stb. Olyan emberi tulajdonságokat akar kiemelni hogy mindenkinek jobb legyen. + Mivel így beindult a biznisz, jött hozzá a többi szar. Az hogy minden ember összefogjon, valóban lehetetlen, minimum 1 ki fog lógni a sorból, de ha már a 7 milliárdból 5 összefogna, a többi se ellenkezne. De ez a nagyok dolga lenne kezdeményezni, bár én is gondolkodom, de tenni nem sokat tudok, egyenlőre. Na de hogy ne térjünk el annyira a témától. Amit utóra írtam, a gyerekes dolgot, vélemények?
2019. aug. 25. 13:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!