Mindig elvisz a szívem?
Sajnos oda jutottam,hogy (bár anyagilag MÉG megengedhetem) szörnyen sok cicám lett. Eleinte csak 4 volt (2 mentett) aztán lett 7,majd most 9. De tervben van még egy 4 tagú cicacsalád (a vonatállomáson élnek,sajna eléggé rossz állapotban) befogadása is. Ezt is tudom még bírni,viszont nagyon jól tudom,hogy ez után kiakad a mérő,mert onnantól nem tudok tekintélyesebb összeget félrerakni havonta (házvásárlásra).
A baj,hogy akármikor látok egy posztot,egy kóbokát vagy többet,és átérzem a helyzetét,rögtön be szeretném fogadni. Pláne,ha tudom,hogy hátrànyosabb állapotban/helyen van,mint más gazdikereső.
Közepes minőségű táppal etetek,és kis konzerv mellé csirkehússal. Így sem olcsó+még az orvos is. Vitaminok,étrendkiegészítők és gyógyszerek. Ismerem a korlátaimat,mégsem törődök vele. Mit tehetnék?
Nagyon nagylelkű vagy tényleg, de Te is tudod, hogy ez nem mehet így a végtelenségig. Szóval ami így hirtelen eszembe jut az az, hogy inkább gazdit próbálj meg keresni akik be tudják fogadni a kóbor cicákat, és nem okoz nekik problémát.
Aztán ha majd tudsz még félre rakni, pl a házban is elférnek páran, de ha kitartó vagy, nem árt elgondolkozni azon, hogy a későbbiekben kezdeményezd egy menhely létrehozását, vagy csak támogasd őket, akár önkéntesként is segíthetsz..
Rengeteg a lehetőség, sok sikert. :)
#1 A gazdisodást már próbáltam,de tudod,nem nagyon kapkodnak a macsekokért... Főleg most,hogy több csoportban is látom az ezrével érkező napi posztokat gazdikeresőkről. Ha befogom és kikupálom őket,szinte biztos,hogy nálam maradnak...
#2 Igen én is félek ettől,de tudod,annál nincs rosszabb körülmény,minthogy az utcán tengódik jó esetben minimális élelemmel,mindenféle betegséggel és a hőséggel/faggyal kűzdve 😔
Próbálj alternatív megoldást találni arra, hogyan segíthetnél a kóbor állatoknak. Csatlakozz facebook csoportokhoz, blogolj a felelős állattartásról, készítéshetsz plakátokat, csinálhatsz instafiókot felelős állattartásról, önkénteskedhetsz állatmenhelyen stb. Esetleg adakozhatsz állatotthonnak, állatmenhelynek, amikor összejön annyi spórolt pénz, amiből megengedheted. Keress hasonlóan gondolkodó és érző embereket, akik elmondhatják a saját tapasztalataikat és inspriálhatjátok egymást.
Facebookon, jófogáson, instán hirdetheted a talált kisállatokat, hogy fogadják őket örökbe, illetve állateledelesnek, állatorvosnak is szólhatsz, vihetsz nyomtatott képeket, hogy tegyék ki és lássák a betérők hogy örökbe lehet fogadni kisállatot.
Ha minden kóbort befogadsz akkor nemcsak te fogsz rámenni, hanem a cicáknak sem tudsz majd normális életet biztosítani!
Te egy nagyon jó ember vagy! Ne hagyd, hogy a benned lévő jószándék ellend forduljon. Sajnos minden kóbor állatot nem lehet megmenteni, de ez nem a te hibád. Tedd meg minden nap, amit tudsz, és az férjen bele a keretedbe úgy, hogy ne menjen a saját életed és a már befogadott kisállataid rovására! Keress lehetőségeket, hogyan tudnál segíteni a kóbor állatoknak anélkül, hogy rámenne minden félretett pénzed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!