Vissza kellene adnom?
Februárban találtam egy elütött macskát, orvoshoz vittem kifizettem a kezeléseit helyre jött. Gazdátlannak nézett ki sovány volt és elhanyagolt. Megszerettem és úgy gondoltam befogadom. Ameddig lábadozott senki nem kereste, nem reagáltak a kihelyezett plakátjaimra sem, mert kerestem a gazdáját, neten és kiragasztott képes hirdetéssel is.
Ma délelőtt becsengettek és követelték tőlem a macskát, hogy adjam vissza mert elloptam és fel fognak jelenteni.
Mondtam hogy visszaadom de bizonyítsák be hogy az övék. Kihívták a rendőrséget, én oltási könyvel igazoltam hogy az enyém és jegyzőkönyvbe elmeséltem, hol találtam mikor milyen sérülései voltak mennyit költöttem rá. A volt gazda semmivel nem tudta igazolni hogy az övék a macska.
A rendőrök nem indítanak eljárást ellenem de lelkiismeret furdalásom van. Tényleg elloptam?
Nem loptad el. Megmentetted az életét.
Lenne szíved visszaadni ennek a családnak, tudván hogy valószínűleg visszakerülne hamar az utcára?
Nem loptad, az írásodból ítélve tényleg kóbornak tűnt, és egy plakát sem volt fent róla sehol.
Plusz normális ember kedvesen felhív, közli hogy felismerte a cicáját a plakátodról, és nagyon szeretné visszakapni, minimum az állatorvosi költség és esetleg a macskaeledel árának visszafizetésével együtt.
Hozza magával a bizonyítékot is (oltási könyv, vagy egy közös fotó) mert ő tényleg csak a családtagot kérné vissza.
Lehet ezek nem is látták a macskát életükben.
Utolsó vagyok!
Amennyire én szeretem a cicáim egy közös fotó tényleg a minimum!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!